Anasayfa


21-02-2024
SİRİZA’daki kriz devam ediyor
Ana muhalefet partisi SİRİZA’da, başkan Stefanos Kasselakis’in isteği üzerine internet üzerinden yapılacak ankete dahil edilen partinin ismi, logosu ve ideolojik kimliğini tartışmaya açan soruların neden olduğu kriz sürüyor.
21 Şubat 2024 Çarşamba

Ana muhalefet partisi SİRİZA’da, başkan Stefanos Kasselakis’in isteği üzerine internet üzerinden yapılacak ankete dahil edilen partinin ismi, logosu ve ideolojik kimliğini tartışmaya açan soruların neden olduğu kriz sürüyor.

Dün gerçekleşen SİRİZA Siyasi Sekreterlik toplantısında krize neden olan anketteki soruların Kasselakis tarafından geri çekileceğine dair açıklamaların ardından parti yönetiminden tartışma yaratan anket sorularının iptal edilmediği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Stefanos Kasellakis, partinin yarın başlayacak kongresi öncesinde internet üzerinden yapılacak bir ankete SİRİZA’nın ismi, logosu ve ideolojik kimliğiyle ilgili bazı soruların dahil edilmesini istemişti. Kasselakis’in bu hareketi parti içinde büyük bir tartışma başlatmıştı. Birçok üye ve parti yöneticisi başkana tepki gösterirken, Kasselakis’in görevden alınması için güvensizlik önergesi verilebileceği ifade edilmişti.

Bu arada, Kasselakis’in Siyasi Sekreterlik üyelerine gönderdiği ve komplo teorilerine atıfta bulunduğu mektubu da geri çekmesi yönündeki teklif kabul edilmedi.

Dün yapılan Siyasi Sekreterlik toplantısında konuşan başkan Kasselakis, “Eğer güvensizlik duyan olursa çıkıp şimdi söylesin” dedi.

Toplantıda söz alan SİRİZA kurmaylarından Dionisis Temponeras’ın eleştirel bir tonda konuşurken, “SİRİZA’nın de facto dağılması görüşünde değilim. Eğer başkan bunu istiyorsa yapabilir ve başkanın seçimiyle ilgili süreci açabilir.” ifadelerine yer verdiği belirtildi.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı