Anasayfa

22-02-2024
'İşletmeler için cihaz değişimi' programına başvurular başladı
Bütçesi 105 milyon 600 bin euro olan programla, şirket başına 10 bin euro destek verilmesi planlanıyor.
22 Şubat 2024 Perşembe

Hükümet tarafından işletmelere destek amacıyla başlatılan "Cihaz Değişimi" programı için başvurular bugün (22 Şubat Perşembe) başladı.

Program kapsamında Yunanistan'da faaliyet gösteren, Yunanistan'da vergi numarasına sahip ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar faaliyete geçmiş olan şirketlere (şahsi şirketler dahil) iş yerlerinde enerji tasarrufu için destek verilecek.

Destek, iş yerlerindeki ısı pompası kullanan ısıtma sistemlerini, güneş enerjisi kullanan ısıtma sistemlerini ve cihazların ekipmanlarının değiştirilmesini kapsıyor. Programa göre küçük şirketler en fazla 20 bin euroluk bütçe için destek almayı hak edecek. 20 bin euro harcama yapan şirketlere yüzde 50 oranında yani 10 bin euroluk destek sağlanacak. Orta ve büyük şirketler ise en fazla 25 bin euroluk harcama yapabilecek. Söz konusu şirketlere yüzde 40 oranında yani 10 bin euroluk destek verilecek.

Programa başvurular https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr adresi üzerinden yapılabilecek. Başvurular toplam bütçe (105 milyon 600 bin euro) tükenene kadar devam edecek.

Haberler


Özgür Ferhat: “Yakıt yardımı iki katına çıkarılmalı”

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden yeni eğitim yılı mesajı

Düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 kişi öldü, 25 kişi kayıp

Özgür Ferhat’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

ABTTF, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki