Anasayfa

22-02-2024
'İşletmeler için cihaz değişimi' programına başvurular başladı
Bütçesi 105 milyon 600 bin euro olan programla, şirket başına 10 bin euro destek verilmesi planlanıyor.
22 Şubat 2024 Perşembe

Hükümet tarafından işletmelere destek amacıyla başlatılan "Cihaz Değişimi" programı için başvurular bugün (22 Şubat Perşembe) başladı.

Program kapsamında Yunanistan'da faaliyet gösteren, Yunanistan'da vergi numarasına sahip ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar faaliyete geçmiş olan şirketlere (şahsi şirketler dahil) iş yerlerinde enerji tasarrufu için destek verilecek.

Destek, iş yerlerindeki ısı pompası kullanan ısıtma sistemlerini, güneş enerjisi kullanan ısıtma sistemlerini ve cihazların ekipmanlarının değiştirilmesini kapsıyor. Programa göre küçük şirketler en fazla 20 bin euroluk bütçe için destek almayı hak edecek. 20 bin euro harcama yapan şirketlere yüzde 50 oranında yani 10 bin euroluk destek sağlanacak. Orta ve büyük şirketler ise en fazla 25 bin euroluk harcama yapabilecek. Söz konusu şirketlere yüzde 40 oranında yani 10 bin euroluk destek verilecek.

Programa başvurular https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr adresi üzerinden yapılabilecek. Başvurular toplam bütçe (105 milyon 600 bin euro) tükenene kadar devam edecek.

Haberler


Mustafçova Belediyesinde okullara kar tatili

Kosova’nın Mamuşa Belediyesi’nde “Yücelciler” anıtı

Yunanistan, uçuş geçikmelerinde Avrupa’nın zirvesinde

Serez cinayeti zanlısı cezaevinde saldırıya uğradı

Avrupa Parlamentosu, MERCOSUR ile ticaret anlaşmasını mahkemeye taşıyor

Meriç ve Rodoplu çiftçiler yarın Bakan Çiaras ile görüşecek

Demircik sakinleri şikayet ve beklentilerini bakana aktardı

Özgür Ferhat’tan hayvan besicileri ve tütün üreticilerine destek mesajı

Milletvekili Zeybek’ten açılışı yapılan Demircik yolu hakkında soru önergesi

Rodop ilinde 10 hırsızlık olayı aydınlatıldı

Atina’da okullar yarın kapalı kalacak

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası 23 Ocak’ta