Anasayfa

23-02-2024
Özel üniversite yasa tasarısı protesto edildi
Öğrenci ve eğitmenler, ülkede özel üniversitelerin açılmasına imkan tanıyacak yasa tasarısına karşı eylem düzenledi.
23 Şubat 2024 Cuma

Öğrenci ve eğitmenler, ülkede özel üniversitelerin açılmasına imkan tanıyacak yasa tasarısına karşı eylem düzenledi.

Başkent Atina'da buluşan öğrenci ve eğitmenler, özel üniversitelere karşı sloganlar atarak parlamento binasına yürüdü.

Eylemciler hem özel üniversitelerin açılmasına karşı olduklarını dile getirdi, hem de bütçeden eğitime daha çok pay ayrılmasını istedi.

Yaklaşık yedi haftadır devam eden eylemlerde çok sayıda fakültede eğitim, protestocu öğrenciler tarafından engelleniyor.

Protestocu öğrencilerin üniversite işgalleri nedeniyle, bazı fakültelerde sınavlar çevrim içi yapılırken, bazı üniversitelerde ise hiç yapılamadı.

Yunanistan'da özel üniversite bulunmuyor. "Kolej" adı altında yüksek öğretim seviyesinde hizmet veren eğitim kurumlarının diplomaları ise ülkede tanınmıyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 20 Aralık 2023'te düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, ülkede özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacak yeni yasal düzenleme hazırlandığını bildirmişti. O günden itibaren, Yunanistan gündeminde olan özel üniversitelere ilişkin yasa tasarısı sokakta da öğrenci ve eğitmenlerce düzenlenen protestolara yol açmıştı.

FOTO: @PAMEhellas

Haberler


Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 4 Mayıs’ta

2024’te küresel savunma harcamalarında patlama

BTAYTD Kadınlar Kolundan Mustafçova Belediyesine ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencileri lagünleri yerinde inceledi

İskeçe’de kivi üreticilerine yapay zekâ eğitimi

Küçük işletmelere FPA kolaylığı geliyor

İspanya’da hayat normale dönüyor

Homburg Derneği, Türk-Alman Lale Festivali’ne katıldı

İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü