Anasayfa


23-02-2024
SİRİZA’da olağanüstü gelişmeler
Ana muhalefet SİRİZA Partisinde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Eski SİRİZA başkanı Aleksis Çipras’ın, Kasselakis’e yönelik eleştirilerinden ve yeniden seçime gitme çağrısından sonra partide yeniden başkan seçimi gündeme geldi.
23 Şubat 2024 Cuma

Ana muhalefet SİRİZA Partisinde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Eski SİRİZA başkanı Aleksis Çipras’ın, Kasselakis’e yönelik eleştirilerinden ve yeniden seçime gitme çağrısından sonra partide yeniden başkan seçimi gündeme geldi.

Parti başkanı Stefanos Kasselakis, dün başlayan kongrede yaptığı konuşmada, “Benim SİRİZA’da dışarıdan getirildiğimi düşünenler şimdi köklerimi görecekler. Köklerime yöneleceğim. Yani SİRİZA’nın üyelerine ve partinin insanlarına. SİRİZA’nın yeniden kurulmasını, yeniden seçime gitmesini ve partinin iktidar partisi olacağı yeni bir sürece gireceğiz. Beni kimse tutamaz. Sadece benim için kuyruklar oluşturan halk beni tutabilir. Bu halk yeniden yanımızda olacak. Ben buradayım ve ayaktayım. Hazırım.” dedi. Kasselakis, yeni süreçte üye teşkilatları, il örgütleri, merkez yürütme kurulu ve başkan seçimi olarak dörtlü bir seçim sürecine gidileceğini açıkladı. Kasselakis, SİRİZA’nın yeniden yapılanması gerektiğini, açık ve demokratik bir parti olması gerektiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere Kasselakis’in isteği üzerine internetten yapılacak bir ankete partinin ismi, logosu ve ideolojik kimliğiyle ilgili olarak sorular koyması, partide büyük bir tartışma yaratmıştı. Tartışmalar üzerine eski parti başkanı Aleksis Çipras dün (23 Şubat Perşembe) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Kasselakis’in yeniden başkan seçimi kararı alması çağrısında bulundu. Ana muhalefet partisi SİRİZA’daki gelişmelerin nasıl bir boyut kazanacağı merak konusu.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı