Anasayfa

27-02-2024
Hariçis İskeçe'de Yeni Solu anlattı
Yeni Sol Meclis Grup Başkanı Aleksis Hariçis, dün (26 Şubat Pazartesi) İskeçe iline gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde bazı temaslarda bulundu. Hariçis akşam saatlerinde ise partisi tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.
27 Şubat 2024 Salı



Yeni Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis İskeçe ziyareti kapsamında bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarla buluştu. İskeçe'deki bir otelde gerçekleşen etkinliğe partinin İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ile Rodop Milletvekili Özgür Ferhat da katıldı.

Hariçis toplantıda yaptığı konuşmada Yeni Sol Partisinin kurulma amacı ve hedeflerine değindi. SİRİZA'dan ayrılma sebepleri hakkında bilgi veren Hariçis, Stefanos Kasselakis'in SİRİZA'nın başına geçmesinden sonra fikir ayrılıkları oluştuğunu ve bunun sonucunda partiden ayrılan milletvekilleri ve çok sayıda üye ile Yeni Sol Partisinin kurulduğunu söyledi.

Çiftçilerin son dönemde yaptıkları eylemlere değinen Hariçis, hükümetin açıkladığı desteklerin yetersiz olduğunu ve çiftçilerin taleplerine cevap verilmesi gerektiğini belirtti. Hariçis haklarını alana kadar çiftçilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Hükümetin özel üniversiteler kurulması hakkında verdiği karara da değinen Hariçis, parti olarak özel üniversitelere karşı olduklarını, eğitimin herkes için ücretsiz olması gerektiğini söyledi. Hariçis, parti olarak öğrencilerin özel üniversitelere karşı başlattığı eylemlere destek verdiklerini belirtti.

Yunanistan ve Avrupa'da son dönemde artan aşırı sağ eğilimlere dikkat çeken Hariçis, Yeni Sol olarak aşırı sağa karşı demokratik mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Haberler


Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”