Anasayfa


28-02-2024
Yunanistan’da dezenformasyonla mücadele birimi kurulması planlanıyor
ATİNA (AA) - Yunanistan’ın, "Türkiye İletişim Modeli"nin başarısından ilham alarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezine benzer bir birim oluşturacağı bildirildi.
28 Şubat 2024 Çarşamba

ATİNA (AA) - Yunanistan’ın, "Türkiye İletişim Modeli"nin başarısından ilham alarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezine benzer bir birim oluşturacağı bildirildi.

Kathimerini gazetesinin haberinde, dezenformasyonun sadece iç politikada değil, dış politika için de sorun teşkil ettiğine dikkat çekildi.

Konvansiyonel silahlar yerine dezenformasyonla da bir ülkenin hedef alınabileceği vurgulanan haberde, hükümetin dezenformasyonu engellemek amacıyla özel bir birim oluşturacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığının, Dijital Yönetişim Bakanlığı iş birliğinde kurmayı planladığı platformda yapay zekadan da faydalanılması öngörülüyor.

Medyada daha önce yayımlanan haberlerde, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezine benzer bir platforma olan ihtiyaç dile getirilmişti.

Geçen ay, ANT1 kanalının, "Türk sahil güvenliği Kardak’taki Yunan balıkçıları tehdit etti" şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ortaya çıkarmış, ANT1 gelen tepkiler üzerine haberini düzeltip görüntülerin üç yıl öncesine ait olduğunu kabul etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Yunan medyasındaki bu dezenformasyonun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince bertaraf edildiğine dikkat çekmişti.


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret