Anasayfa


28-02-2024
Yerapetritis’ten Bulgaristan’a Şengen desteği
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Bulgaristan’ın Şengen Bölgesi’ne katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını söyledi.
28 Şubat 2024 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Bulgaristan’ın Şengen Bölgesi’ne katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını söyledi.

Bulgaristan’a bir günlük ziyarette bulunan Yerapetritis, Bulgar mevkidaşı Mariya Gabriel ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

Yerapetritis yaptığı konuşmada, "Bulgaristan’ın Şengen Bölgesi’ne tam katılımı iki ülke arasındaki ilişkilere daha da ivme kazandıracaktır." dedi.

Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının rahat dolaşımı alanında ortak görüşe sahip olduklarını anlatan Yerapetritis, "İnsanlar arasındaki temas çok önemlidir ve bu temas sayesinde kültürel ve akademik alışverişi geliştirebiliriz." dedi.

Gabriel de Yunanistan’ın desteği için teşekkür ederek, "Yunanistan, Bulgaristan’ın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO’da yakın bir ortağıdır." ifadesini kullandı.

Rusya’nın 2022’de Bulgaristan’a doğal gaz aktarımını kestikten sonra Yunanistan’ın kendilerine yardım ettiğini aktaran Gabriel, "Geçen yıl Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve Romanya, enerji, ulaşım, bilim, inovasyon ve eğitim alanında stratejik karşılıklı bağlantılı projeler geliştirmek konusunda iş birliği belirledi." diye konuştu.

Gabriel, ikili görüşmelerinde, Ukrayna’daki savaş, Karadeniz’deki güvenlik ve karşılıklı iş birliği konularının ele alındığını bildirdi.

FOTO: AA

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret