Anasayfa


29-02-2024
Mart ayı itibarıyla 1500’den fazla ürünün fiyatları düşüyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis bugün (29 Şubat Perşembe) gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.
29 Şubat 2024 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis bugün (29 Şubat Perşembe) gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakanlar kurulunun üç ana gündem maddesi üzerine yoğunlaşacağını söyleyen Miçotakis, bunların pahalılıkla mücadele, sağlık konusunda yapılacak iyileştirmeler ile ülke sınırları içinde ve dışındaki güvenlik konuları olduğunu belirtti.

Pahalılıkla mücadelede mart ayının önemli bir tarih olduğunu belirten Miçotakis, ayın başından itibaren 1500’den fazla ürünün başlangıç fiyatlarında düşüş beklendiğini, söz konusu düşüşün raftaki fiyatlara da yansıyacağını kaydetti.

Hükümet olarak hedeflerinin maaşlarda artışa gitmek olduğunu söyleyen Başbakan Miçotakis, asgari ücretteki artışın bir sonraki bakanlar kurulu toplantısında karara bağlanacağını ve 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Çiftçilere verilecek destekten de bahseden Miçotakis, başta elektrik fiyatlarındaki indirim olmak üzere birçok alanda çiftçilere yönelik adımlar atılacağını söyledi.

Sağlık alanında hükümetin yaptığı çalışmalara da değinen Miçotakis, başta Atina ve Selanik olmak üzere ülke genelinde birçok hastanenin ve sağlık ocağının yenilendiğini belirtti.

Haberler


Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü