Anasayfa

03-03-2024
'İskeçe Şehir Sempozyumu' tamamlandı
İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen "İskeçe Şehir Sempozyumu" iki gün devam eden oturumların ardından sona erdi.
3 Mart 2024 Pazar



İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen "İskeçe Şehir Sempozyumu" iki gün devam eden oturumların ardından sona erdi.

Etkinlik İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Cesur Hasanoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ise açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmalarında ilk olarak sözü alan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, etkinliğin ana amacının şehircilik tarihi anlamında bir çalışmaya imza atmak olduğunu belirtti.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran da söz alarak selamlama konuşması yaptılar.

Sempozyuma Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Konsolos Subutay Koç, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Batı Trakya Azınlığı Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, yerel yöneticiler ve soydaşlar katıldı.

Sempozyum kapsamında beş ayrı oturumda 23 konuşmacı söz aldı.

Etkinliğin birinci oturumunun moderatörlüğünü BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah yaptı. Birinci oturumda Şefika Trampa, Muhammed Fatih Deli, Cengiz Ömer, Beyzanur İmam ve Ahmet Kara sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturumun moderatörlüğünü ise İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. İkinci oturumda Feyza Budur, Sevil Şerifoğlu, Fatma Onbaşı, Cavit Karabıyıklı, Mustafa Kamu ve Ramadan Duban sunumlarını gerçekleştirdi.

SEMPOZYUMUN İKİNCİ GÜNÜ
Sempozyumun ikinci günü (3 Mart Pazar) ilk oturumun moderatörlüğünü BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı yaptı. Bu oturumda Sezin Azizoğlu, Rıdvan Topçu, Ozan Ahmetoğlu ve Bahri Belço söz aldı.

Moderatörlüğünü Rıdvan Topçu'nun yaptığı dördüncü oturumda ise Beyzanur İmam, Hülya Giritli, Mustafa Mustafa, Ahmet Hraloğlu ve Cesur Hasanoğlu sunum yaptılar.

Sempozyumun beşinci ve son oturumunu Sezin Azizoğlu yönetti. Oturuma Merve Kara, Müberra Karadayı, Müzeyyen Onbaşı ve Mustafa Trampa konuşmacı olarak katıldı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma soydaşlar büyük ilgi gösterdi. Sempozyum kapsamında katılımcılar İskeçe'ye ve tarihine ilişkin önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde