Anasayfa

04-03-2024
Loverdos, Meriç Nehri kıyısında yeni partisini açıkladı
Geçen yıl PASOK'tan ayrılan Andreas Loverdos "Demokratlar" (Dimokrates) adını verdiği yeni partisinin kuruluşunu Meriç ilinden açıkladı.
4 Mart 2024 Pazartesi

Geçen yıl PASOK'tan ayrılan Andreas Loverdos "Demokratlar" (Dimokrates) adını verdiği yeni partisinin kuruluşunu Meriç ilinden açıkladı.

Sosyal medyada yayımladığı video ile yeni partisinin kuruluşunu duyuran Loverdos'un Meriç Nehri'ni arkasına alarak açıklama yapması dikkat çekti.

Loverdos görüntülü açıklamasında partisini "vatansever, halkçı, siyasi olarak liberal, modernist, dijital, reformist, kapsayıcı" sözcükleriyle tanımladı.

Loverdos'un, "Meriçli hemşehrilerim, Yunanistan'ın kalbinin hızla attığı, sınırlarımızın aynı zamanda Avrupa'nın sınırları olduğu bu yerde, partimiz 'Demokratlar'ın kuruluşunu ilan ediyorum." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Yaklaşık bir buçuk dakikalık videoda partisinin kuruluşunu Meriç ilinden yapmasının tesadüf olmadığına vurgu yapan Loverdos, "Buradan tesadüfi olarak başlamıyoruz. Yunanlıların serhat boylarını koruduğu, yakın zamanda, 2020'de bir işgal girişimini püskürttüğümüz yerden bir mesaj gönderiyorum. Buradan bir mesaj çıkıyor ve tüm Avrupalılara gidiyor: sadece birlik ve güven içinde savaşacağız, Avrupa Birliği'nin yeniden doğuşu için başarıyla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Loverdos açıklamasını, "Dinamizmle, ılımlılıkla, sağduyu ile biz Demokratlar mücadeleye başlıyoruz. İçimizde bulunan daha iyi bir Yunanistan için." sözleriyle tamamladı.

Geçen yıl mayıs ve haziran ayında yapılan genel seçimlerde milletvekili seçilemeyen Loverdos, ocak ayında 2024 yılında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak üzere yeni bir parti kuracağını açıklamıştı.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde