Anasayfa

04-03-2024
DEB Partisi Başkanı Asafoğlu NTV'ye konuştu
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türkiye'de 1-3 Mart tarihlerinde gerçekleşen Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı.
4 Mart 2024 Pazartesi

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türkiye'de 1-3 Mart tarihlerinde gerçekleşen Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı.

Antalya Diplomasi Forumu'nda haber kanalı NTV'ye konuk olan Asafoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarını anlattı.

NTV Program Yapımcısı Mete Çubukçu'nun sorularını yanıtlayan Asafoğlu, azınlığın Türk kimliğinin Yunanistan tarafından hala tanınmadığını dile getirdi. Asafoğlu, Yunanistan'ın Türk azınlığının sorunları karşısında "Duymadım, görmedim, bilmiyorum" anlayışı içinde siyasi bir tavır sergilediğini ifade etti.

Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorunlarına da dile getiren Asafoğlu, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesinde yaşanan sorunlara da değinerek, DEB Partisi olarak konuyu yakından takip ettiklerini dile getirdi.

DEB Partisinin çalışmalarına da değinen Asafoğlu, Avrupa Parlamentosunda yer alan Avrupa Hür İttifakına (EFA) üye olduklarını belirtti ve bu çerçevede Batı Trakya Türk Azınlığın sorunlarını Avrupa Parlamentosunun gündeme getirmeye çalıştıklarını kaydetti.


Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi