Anasayfa

04-03-2024
Atina - Erivan savunma alanında iş birliğini artırma kararı aldı
Yunanistan ve Ermenistan arasında askeri iş birliğinin artırılması kararı alındı.
4 Mart 2024 Pazartesi

Yunanistan ve Ermenistan arasında askeri iş birliğinin artırılması kararı alındı.

Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan liderliğindeki heyetler arasında yapılan toplantıda, iki ülke arasındaki askeri-teknolojik iş birliğine "yeni bir ivme katma" konusunda mutabakata varıldı.

Resmi ziyaret için Ermenistan'a giden Savunma Bakanı Dendias ve Ermenistan Savunma Bakanı Papikyan arasında gerçekleşen ikili görüşme sonrasında iki ülke arasında askeri-teknoloji alanındaki iş birliğinin artırılması kararı alındığı kaydedildi.

İkili görüşme sonrasında iki ülke savunma bakanlıkları heyetlerinin katıldığı bir toplantı yapıldığı bildirildi.

Toplantıda, Ermenistan ve Yunanistan arasındaki mevcut savunma iş birliği süreci, Aralık 2023'te Atina'da yapılan görüşmeler sonrasında yürütülen çalışmalar ve yeni iş birliği imkanlarının ele alındığı kaydedildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke hükümetleri arasında imzalanan savunma alanındaki iş birliği anlaşmasının onaylanmasını müteakiben askeri-teknolojik iş birliğine "yeni bir ivme kazandırma" konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Toplantıda bölgesel güvenlik konularının da ele alındığı ifade edildi.

Ermenistan ve Yunanistan arasında 12 Aralık 2023'te, askeri ve teknik alanda iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Savunma Bakanı Dendias, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Yüzlerce yıllık ilişkilere, halklarımız arasında dostluk bağlarına ve tarihimizde ortak yaşanmışlıklara sahip olduğumuz bir ülkenin Savunma Bakanı'nı, bugün Atina'da misafir ettim." ifadesini kullanmıştı.

Foto: Dendias'ın X hesabı

Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret