Anasayfa

16-06-2016
Atina'da "İstifa edin" çağrısı altında gösteri
Atina'da muhalefet yanlısı grup, 15 Haziran Çarşamba günü hükümetin ekonomi politikalarına karşı protesto gösterisi düzenledi.
16 Haziran 2016 Perşembe



"İstifa edin" çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 8 bin gösterici, Sintagma Meydanı'nda toplandı.

Olaysız geçen gösteride, göstericiler "Hükümet istifa" ve "Hırsızlar"" şeklinde sloganlar attı. Bazı göstericiler, meclis binasının merdivenlerine tırmanarak "Evine dön Çipras" yazılı dövizler salladı.

Bu arada bir gösterici, Avrupa Birliği bayrağı yakmak istemesi üzerine gösterinin organizatörleri tarafından uzaklaştırıldı. Anamuhalefet partisi Yeni Demokrasi’nin desteklediği gösteri, hükümet tarafından "ahmakça" ve "ülkeyi bölmeye yönelik" olarak nitelendirilmişti.

GÖSTERİ SONRASINDA OTOBÜS VE TROLEYBÜS YAKILDI

Protesto gösterisinden sonra, Teknik Üniversite binasında toplanan bir grup, bir otobüs ve bir de troleybüs yaktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Üniversite binasından çıkarak bir otobüsü durduran yüzleri maskeli grup, içindeki yolcular ve sürücüyü indirdikten sonra aracı ateşe verdi. Otobüsten sonra bir troleybüsü de yakan grup, olay yerine giden polislere de molotof kokteyli ile saldırdı.

Polisin göz yaşartıcı bombalar ve ses bombalarıyla cevap karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar uzun süre devam etti. Çevredeki binalarda hasara yol açan Patision Caddesi’ndeki çatışmalarda iki taraftan da yaralanan olmadı. Cadde sabaha kadar trafiğe kapalı tutuldu.

Haberler


Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin

Bulatköy’de 24. Kiraz Festivali başlıyor

BTAYTD yönetiminden Gümülcine Belediye Başkanına ziyaret

Interview anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, Çipras ve PASOK ikinci sıra için yarışıyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin istinaftan başvurusu red edildi

DEB Partisi EFA genel kuruluna katıldı

Süpermarket fiyatlarını anlık karşılaştıracak “posokanei” uygulaması geliyor

Kırköy kadınları Karasu Nehri’nde “Aile Okumaları” programında buluştu

Topsidis, Kırcaali Valisi Nikolov ile görüştü

Kabine değişikliği: Ulaştırma Bakanlığına Koçiras, Marinakis görevinde kalıyor

Milletvekili Baran’dan hükümete ’Genç Göçü’ uyarısı