Anasayfa


06-03-2024
Kerkira Metropolitliği iki vekili kiliseden uzaklaştırdı!
Kerkira Metropolitliği: ‘Eşcinsellerle ilgili yasaya oy veren vekiller kilisenin aktif üyesi olamaz.’
6 Mart 2024 Çarşamba

Korfu (Kerkira) Metropolitliği, eşcinsel evliliğine onay veren yasaya “evet” oyu kullanan PASOK milletvekili Dimitris Biangis ve SİRİZA milletvekili Hristos Avlonitis’den kiliseye ve ayinlere gitmemelerini istedi.

Metropolitliğin açıklamasında, iki milletvekilinin tutumundan derin hayal kırıklığı duyulduğu vurgulandı. Yunanistan Kilisesi tarafından resmi bir mektupla bu durumun milletvekillerine bildirildiği kaydedilen açıklamada, Ortodoks Hristiyanların inançlarına uymayan yasaya iki milletvekilinin “evet” oyu verdiği ifade edildi.

Bundan sonra her iki milletvekilinin de kendilerini kilisenin aktif üyeleri olarak göremeyecekleri kaydedilen açıklamada, “Bundan sonra resmi etkinliklerde, cemaat ibadet toplantılarında ve ayinlerde onlara Devlet-Kilise ilişkisinden kaynaklanan herhangi bir şekilde onurlandırmayacağımızı beyan ediyor ve onları sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz." denildi.

Hatırlanacağı üzere Rodop milletvekili İlhan Ahmet’in de eşcinsellerle ilgili yasaya "evet" oyu vermesi Batı Trakya Türk Azınlığında tepki çekmişti. Konu Rodop ve İskeçe illerinde Cuma hutbesinde de dile getirilmişti. Gümülcine ve İskeçe Müftülüklerinin "Lut Kavmi ve Akibeti" başlıklı Cuma hutbesinde şu ifadelere yer verilmişti: “Ne yazık ki bu konudaki ahlâksızlığı örtbas etmek için birileri ’insan hakları’ söylemine sığınmaktadır. İnsan haklarına bu kadar değer veren ve eşcinselleri evlendirmeye çalışan siyasetçilere bizim okullarımız, camilerimiz, vakıflarımız, müftülüklerimiz, derneklerimiz, kimliğimiz ve uğradığımız tüm insan hakları ihlalleriyle de ilgilenmelerini tavsiye ediyor, hutbemi başta okuduğum hadis-i şerifle bitirmek istiyorum: ’Ümmetim için en çok korktuğum şey, Lût kavminin işlediği (suçtur).”

Haberler


Danışma Kurulundan Kosmidu’ya tepki

Posta yoluyla oy kullanma başvurusu yarın sona eriyor

Londra’da Yerapetritis – Fidan görüşmesi

Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü