Anasayfa


17-06-2016
Semiha Rızaoğlu Berlin’den üç madalya ile döndü!...
Batı Trakyalı ilk Türk paralimpik sporcusu olan Semiha Rızaoğlu, Berlin’de yapılan yüzme yarışlarından iki gümüş ve bir bronz madalya ile döndü.
17 Haziran 2016 Cuma





İskeçeli yüzücü Semiha Rızaoğlu, Berlin’de 7- 13 Haziran tarihleri arasında yapılan Almanya Açık Yüzme Şampiyonası’ndaki karşılaşmalarda iki gümüş, bir bronz madalya kazandı. 100 metre sırtüstü stilde 02:25:32 derece ile ikinci olan Rızaoğlu, ayrıca 50 metre sırtüstünde 01:07:45 derece ile gümüş, 50 metre serbest stilde ise 01:08:00 derece ile bronz madalyanın sahibi oldu.

“BEKLEDİĞİMDEN DE İYİ GEÇTİ”

GÜNDEM
’e konuşan Semiha Rızaoğlu, Berlin’deki şampiyonanın kendisi için beklediğinden daha iyi geçtiğini söyledi. “Almanya’dan üç madalya ile döndüm. Bu benim için çok önemli bir başarı. Berlin’deki açık şampiyonaya birçok ülkeden paralimpik oyuncular katıldı. Hem kendimi yenileme ve gücümü deneme, hem de Rio’da yapılacak Paralimpik Oyunları’na hazırlanma imkanı buldum. Sonuçtan çok memnunum. Beni destekleyen başta aileme ve diğer sporcu arkadaşlarıma ve teknik heyete teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“RİO’DAKİ PARALİMPİK OYUNLARINA GİTMEYE HAZIRLANIYORUM”

Brezilya’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’nın bir parçası olan ve engelli sporcuların katıldığı Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazanan Batı Trakyalı Semiha Rızaoğlu, “Rio’daki Paralimpik Oyunları 7 Eylül’de başlayacak. Ben de bu oyunlara katılmaya, Yunanistan milli takımında yer almaya hak kazandım. Uzun ve yorucu bir çalışma sonucunda bu başarıyı elde ettim. Ancak antramanlar benim için çok zor oluyor. Şu anda eşim ve çocuğumla Gökçeler köyünde yaşıyorum. İskeçe’deki yüzme havuzu uzun bir süredir kapalı. Havuz çalışmıyor. Her gün Gümülcine’ye, Kavala’ya veya Dedeağaç’a gitmek ve orada antrenman yapmak zorundayım. Ben bir anneyim. İki buçuk yaşında küçük bir kızım var. Benim için çok zor oluyor. Fakat yaptığım bu sporu çok seviyorum. Bırakmak istemiyorum. Tüm bu zorlukların yanında bir de tabii ki ekonomik olarak büyük bir yük bizim için, yani ailem için. Milli takım paralimpik oyunlara bir ay kala yapacağımız masrafın bir kısmını karşılayacak. Neredeyse tüm masrafı ailem karşıladı bugüne kadar. Onlara çok büyük bir teşekkür borçluyum.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE SESLENİYORUM: SPORA İLGİ GÖSTERSİNLER”

Eylül’de yapılacak oyunlara en iyi şekilde hazırlanmak için elinden geleni yapacağını anlatan Semiha Rızaoğlu, “İnşallah Rio’daki Paralimpik Oyunlara katılacağım ve en iyi sonuçlarla memlekete döneceğim. Bir kez daha gençlerimize seslenmek istiyorum. Lütfen spora ilgi göstersinler. Günümüzde onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak en güzel faaliyet spordur. Bir kez başladıkları zaman zaten ondan kopamayacaklar.” dedi.

Semiha Rızaoğlu, Mayıs ayında Portekiz’de yapılan Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na da katılmış ve 50 metre sırtüstünde beşinci ve 100 metre serbest stilde yedinci olmuştu.

Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı