Anasayfa


18-06-2016
Müftü İbrahim Şerif: "Ramazan insanın kendi muhasebesini yapması için bir fırsattır”
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Ramazan orucunun İslam’ın beş şartından biri olduğunu belirterek, bunun Hz. Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin ikinci yılında tüm Müslümanlara farz olduğunu söyledi.
18 Haziran 2016 Cumartesi

Ramazan orucunun, insanoğlunun nefsini terbiye etmek için konulmuş bir ibadet olduğunu hatırlatan Müftü Şerif, insanoğlu kendi nefsini muhasebeye çekerek, diğer insanların durumunu düşünerek, kardeşlik duygularının ve manevi duyguların daha çok ön plana çıktığını dile getirdi.

“KUR’AN-I KERİM RAMAZAN AYINDA VE KADİR GECESİNDE İNMEYE BAŞLAMIŞTIR”

İslam aleminde Müslümanların bu ayı daha çok ibadet ederek geçirdiklerini söyleyen Müftü, “Ramazan ayında bir de teravih namazı vardır. Kur’an-ı Kerim’de Kadir suresindeki ifadeye göre, aynı zamanda Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayında ve Kadir gecesinde inmeye başlamıştır. Dolayısıyla Cenabı Allah tarafından şereflendirilen ve yüksek manası olan bir aydır. Atalarımız geçmişte, ‘Ramazan ayı onbir ayın sultanı’ demişlerdir. Peygamberimiz de Ramazan ayı geldiğinde bu ay içinde teravih namazını kılmak suretiyle Kadir suresinde ifade edilen o muazzam geceyi aramıştır. Bugün de Müslümanlar, geceleri camide teravih namazı kılmak suretiyle, peygamberin de sünnetini yerine getirmektedirler. Ramazan ayı böyle yüksek manevi bir aydır. Buradan bir kez daha tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Batı Trakya’da yaşanan Ramazan ayıyla ilgili olarak Müftü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri’nin Osmanlı zamanından günümüze kadar var olan geleneklerini devam ettirdiklerini belirterek, “Batı Trakya bölgemiz tarım bölgesi olmasına rağmen, insanlarımız dinine bağlı şekilde oruçlarını tutmaya, ibadetlerini yapmaya çaba göstermektedirler. Bugüne kadar gittiğimiz camilerin hınca hınç dolduğunu görmekteyiz.” dedi.

“İSLAMIN ÖNGÖRDÜĞÜ KARDEŞLİK DUYGULARI İÇERİSİNDE TOPLUCA İFTAR EDİLMEKTE, CAMİLERİMİZDE NASİHATLARDA BULUNULMAKTADIR”

Batı Trakya’nın farklı bölgelerinde verilen toplu iftar sofralarına da değinen Müftü Şerif sözlerine şöyle devam etti: “Gittiğimiz her köyde yüzlerce kişilik iftar sofraları hazırlanıyor. Bu iftar sofralarına akrabalar, komşular herkes katılmaktadır. Burada İslam’ın öngördüğü kardeşlik duyguları içerisinde topluca iftar edilmekte, namazlar kılınmakta, camilerimizde bazı nasihatlarda bulunulmaktadır. Bunun yanında bir çok köyümüzde de ikindi namazı sonrası mukabeleler okunmaktadır. Bu da Peygamber efendimizin bir sünnetidir. Dolayısıyla Ramazan ayı Batı Trakya’da dolu dolu yaşanıyor diyebiliriz.”
Gümülcine Müftülüğü’ne bağlı İrşad ekibinde yer alan erkek ve kadın din görevlilerinin köyleri ziyaret ettiklerini ve konuşmalar yaptıklarını söyleyen Müftü İbrahim Şerif, ayrıca Türkiye’den Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği bir din görevlisinin Meriç, İskeçe ve Gümülcine’de bulunduğunu ve bunun ayrı bir renk kattığını ifade etti.

“RAMAZAN AYININ KUTSAL GECELERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İBADET EDEREK İDRAK ETMELİYİZ”

Meriç ili sınırları içinde yer alan Çilingirmahalle köyünde verilen toplu iftar yemeğine değinen Müftü İbrahim Şerif, gençlerin özverili bir çalışma içinde bulduğunu söyledi ve bugüne kadar ziyaret etmiş olduğu bir çok köyde aynı manzarayla karşılaştığını dile getirdi.

Öte yandan, Ramazan ayına itibar etmeyen bazı köy gençlerinin olduğu şeklinde kendilerine çeşitli duyumlar geldiğini söyleyen Şerif, bu düşüncede olan gençlerin de bir an evvel Ramazan ayının coşkusuna katılmalarını ve bunun idrakine varmalarını temenni etti.
Müftü İbrahim Şerif sözlerini, “Cenabı Allah bu ayı Kur’an ayı, oruç ayı, peygamberimizin sünneti olan teravih ayı olarak bizlere hediye etmiştir. İnsan olarak Ramazan ayının kutsal gecelerini en iyi şekilde ibadet ederek idrak etmeyi herkese tavsiye ediyorum.” diyerek tamamladı.

Haberler


Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı