Anasayfa


13-03-2024
Mesai dışı ameliyat uygulaması protesto edildi
Ülke genelinde dünden (12 Mart Salı) itibaren başlayan bazı devlet hastanelerinde belirli ücret karşılığında mesai dışı rutin ameliyat yapılması uygulaması bir grup doktor tarafından protesto edildi.
13 Mart 2024 Çarşamba

Ülke genelinde dünden (12 Mart Salı) itibaren başlayan bazı devlet hastanelerinde belirli ücret karşılığında mesai dışı rutin ameliyat yapılması uygulaması bir grup doktor tarafından protesto edildi.

Adalet Bakanı Yorgos Floridis, Selanik’te Hekimler ve Diğer Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete İlişkin Avrupa Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı.

Floridis’in konuşma yaptığı sırada salona giren bir grup doktor ve sağlık çalışanı, çeşitli sloganlar atarak mesai dışı rutin ameliyat yapılması uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi.

Doktorların, Sağlık Bakanlığının kararıyla başlatılan söz konusu uygulamanın özellikle Selanik hastanelerindeki uzun bekleme listelerine çözüm getirmeyeceğini vurguladıkları belirtildi.

Selanik’teki Papageorgiu Hastanesinde çalışan doktor Apostolos Anthopulos gazetecilere yaptığı açıklamada, mesai dışı ameliyatların maddi durumu iyi olanlara yaradığını söyledi.

Anthopulos, sabah ameliyatlarında bile personel yetersizliği yaşandığını belirtti.

Mesai dışı ameliyat ücretlerinin 300 ile 2000 euro arasında değiştiği belirtilirken, mesai saati dışındaki akşam ameliyatlarının Selanik’teki Papageorgiu, Agios Pavlos ve Ahepa, Atina’daki Genimata ve Dedeağaç ile Kavala hastanelerinde yapılacağı aktarıldı.

SAĞLIK BAKANI DA PROTESTO EDİLDİ
Öte yandan, mesai dışı ilk ameliyatın gerçekleştirildiği Papageorgiu Hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Adonis Yeorgiadis de bir kişi tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Protestocu kişi "Sağlık hizmetleri ticari bir ürün değil. Toplumun refahı ve sağlığı için sunulması gerek" diye slogan attı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup