Anasayfa


13-03-2024
DMT ile K. Ege eyaletleri arasında havadan – karadan bağlantı olanakları aranıyor
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ile Kuzey Ege Eyalet Başkanı Kostas Mucuris Dedeağaç’taki eyalet binasında bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Ziyarette iki bölge arasında deniz ve hava yoluyla bağlantı kurulması olasılığı ele alındı.
13 Mart 2024 Çarşamba

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ile Kuzey Ege Eyalet Başkanı Kostas Mucuris Dedeağaç’taki eyalet binasında bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Ziyarette iki bölge arasında deniz ve hava yoluyla bağlantı kurulması olasılığı ele alındı.

Görüşme, Kuzey Ege Eyalet Başkanının iki bölge arasında deniz ve havadan bağlantı olasılığını araştırdığı üç günlük ziyaret kapsamında gerçekleşti.

Konuyla ilgili olarak Topsidis, "Dedeağaç’tan bir feribot bağlantısı Limni, Midilli, Sakız, İkarya ve genel olarak Doğu Ege adalarına turist akışını artıracaktır. Hava bağlantısı olursa daha da iyi olur, çünkü turistik ürünü güçlendirebilir. Ayrıca kendi bölgemizden Ege Üniversitesi’nde okuyan çok sayıda öğrencimiz var ve bunun tersi de geçerli. Ayrıca 1970’ten bu yana var olan ticari ilişkilerin de güçleneceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mucuris önerisiyle ilgili olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde olumlu tepkiler aldığını ve önümüzdeki günlerde kendi bölgesinde yetkili bakanla bu konuda görüşmelerde bulunacağını kaydetti.

Dedeağaç’ta gerçekleşen görüşmenin ikincisinin mayıs ayında Kuzey Ege Eyaletinde gerçekleşmesi ve iki eyalet arasında mutabakat zaptı imzalanmasını amaçlayan bir taplantı yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

"Amacımız ekonomik büyüklüğümüzü gerçekten arttırabilmemiz için altyapı ve koşullar yaratmak. Dışa açılma en başından beri önceliklerimizden biri olmuştur ve bugünkü iş birliğimizin bağlamı da budur." diyen Topsidis, Semadirek’in de ziyaretçi sayısını arttırmak için çaba sarf edildiğini ve yakın gelecekte bu konuda toplantılar düzenleneceğini kaydetti.



Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı