Anasayfa


14-03-2024
Yerapetritis: ‘Gazze’ye insani yardım için deniz yolu gerekli ancak yeterli değil’
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için mevcut deniz yolunun gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirtti.
14 Mart 2024 Perşembe

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için mevcut deniz yolunun gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirtti.

Dedeağaç’ta düzenlenen "Doğu Makedonya ve Trakya" başlıklı panelde konuşan Yerapetritis, Yunanistan’ın dış politikasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yerapetritis, Kıbrıs Adası üzerinden Gazze’ye insani yardım gönderilmesi sürecinde Yunanistan’ın da rol alacağını belirterek, bölgeye insani yardımları ulaştırmak için mevcut deniz yolunun gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı, Gazze’de sadece temel ihtiyaç malzemelerine değil aynı zamanda sağlık ve altyapı hizmetlerinin de sağlanabilmesi için yeni insani yardım koridorlarının açılmasına gerek duyulduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’de Husilere karşı yürüttüğü "Aspides" isimli misyonda Yunanistan’ın yer almasını da değerlendiren Yerapetritis, Yunanistan’ın saldırgan değil savunmacı rol üstleneceğini ifade etti.Yerapetritis, muhalefetin Yunanistan’ın bu konuda tarafsız kalmasına yönelik talebine ilişkin, "Dünyanın en büyük (ticari) deniz filosu olarak sadece ayrıcalıklarımız yok, aynı zamanda sorumluluklarımız da var." diye konuştu.

Türk-Yunan ilişkilerinde iyi bir rotada bulunduklarını vurgulayan Yerapetritis, verimli müzakereyle başta anlaşmazlıkların krize dönüşmemesi gibi çok sayıda işin başarılabileceğini kaydetti. Yerapetritis, çözümü zor sorunların da ele alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiriakos Miçotakis’in mayısta bir araya geleceğini anımsatan Yerapetritis, kendisinin de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bu görüşme öncesinde buluşacağını kaydetti.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup