Anasayfa


19-03-2024
Soydaşlar Mıkmıllı iftarına akın etti
İskeçe’nin Mıkmıllı köyünde gerçekleştirilen iftar programına yüzlerce soydaş katıldı.
19 Mart 2024 Salı



İskeçe’nin Ova bölgesindeki en küçük köylerinden biri olan Mıkmıllı’da büyük bir iftar organizasyonu gerçekleştirildi. 18 Mart Pazartesi günü düzenlenen iftar programı büyük bir katılımla yapıldı.

İskeçe Müftülüğünün de katkılarıyla İskeçe Ova Kültür Dayanışma Kardeşlik Derneği ile Mıkmıllı köyü Mütevelli Heyeti tarafından 18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen iftara azınlık temsilcilerinin yanı sıra Yunanlı yerel yöneticiler de katıldı.

İftar programına İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Ramadan Duban, İskeçe Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Topiros Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu, İskeçe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Stelios Moraitis, eyalet meclis üyeleri Fatih İsmailko ve Salih Yörük, azınlık dernek başkan ve yöneticileri, yerel yöneticiler ve diğer davetliler katıldı. Soydaşlar akşam ezanıyla oruçlarını açtı. İfrat duasını ise İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yaptı.

İftar programında konuşan İskeçe Ova Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu, tüm katılımcılara teşekkür etti. İftarda ayrıca Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Topiros Belediye Başkanı Thomas Mihoglu, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa konuşma yaptılar.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor