Anasayfa


21-03-2024
21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü kutlu olsun!
ABTTF Başkanı: “Kendi ülkesinde yıllardır sistematik ayrımcılık yaşayan toplumumuzun Türk kimliği ve varlığı devlet rafından reddedilmekte, bunun sonucu olarak ‘Türk’ isimli derneklerimizin kaydı yapılmamaktadır. Ülkemizden bizleri bir tehdit ve tehlike unsuru olarak görmekten ve göstermekten vazgeçmesini ve haklarımıza tam saygı göstererek sorunlarımızın çözümü için bizlerle doğrudan diyalog kurmasını talep ediyoruz.”
21 Mart 2024 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Batı Trakya Türk toplumunun tehdit ve tehlike unsuru olarak görülmekten vazgeçilmesini ve sorunlarının çözümü için diyalog kurulmasını istedi.

ABTTF’den yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1966 yılında aldığı kararla 21 Mart’ı Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü ilan ettiği hatırlatıldı ve bu yılki temanın “Tanınma, Adalet ve Kalkınmanın On Yılı: Afrika Kökenli İnsanlar için Uluslararası On Yılın Uygulanması” olduğu belirtildi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Dünya genelinde ırkçılık ve yabancı düşmanlığı maalesef artarak devam ederken özellikle Avrupa’da aşırı sağ ve popülist partiler siyasette daha da güç kazanmaktalar. Ülkemiz Yunanistan’da da Batı Trakya Türk toplumu geçmişte olduğu gibi bugün de ırkçı ve ayrımcı söylem ve uygulamalara maruz kalmakta, siyaset ve ana akım medyada tehdit ve tehlike olarak gösterilmektedir. Kendi ülkesinde yıllardır sistematik ayrımcılık yaşayan toplumumuzun Türk kimliği ve varlığı devlet rafından reddedilmekte, bunun sonucu olarak ‘Türk’ isimli derneklerimizin kaydı yapılmamaktadır. Ülkemizde geçen yıl yapılan son genel seçimler öncesi ve sonrasında toplumumuz, siyaset ve medyada doğrudan hedef gösterilmiş, toplumumuz mensubu seçmenlere aba altından sopa gösterilerek hür iradesi yok sayılmıştır. Ülkemizden bizleri bir tehdit ve tehlike unsuru olarak görmekten ve göstermekten vazgeçmesini ve haklarımıza tam saygı göstererek sorunlarımızın çözümü için bizlerle doğrudan diyalog kurmasını talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret