Anasayfa

25-03-2024
25 Mart törenlerle kutlandı  
Yunanistan'ın bağımsızlığını kutlandığı 25 Mart için ülke genelinde törenler düzenlendi.
25 Mart 2024 Pazartesi



Yunanistan'ın bağımsızlığını kutlandığı 25 Mart için ülke genelinde törenler düzenlendi.
 
Kutlamalar dini ayinlerle başladı. Anıtların önüne siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, emniyet ve askeri yetkililer tarafından çelenkler bırakıldı.
 
25 Mart Bağımsızlık Günü nedeniyle Gümülcine ve İskeçe'de de törenler düzenlendi. Sabah saatlerinde gerçekleşen çelenk töreninde siyasi temsilciler ve kurumlar anıta çelenk koydu. Gümülcine'deki törene Türkiye'nin Gümülcine Muavin Konsolosu Barış Çulha da katıldı.
 
Gümülcine'de 25 Mart Pazartesi günü düzenlenen geçit töreninde ilk olarak sivil toplum kuruluşları, ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri yer aldı. Son olarak alandan askeri birlikler geçti.
 
Resmi geçit töreninde azınlık ilkokulları, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu - Lisesi ile Hayriye Medresesi öğrencileri de yer aldı.
 
Törende hükümeti, Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı, Stavros Keletsis
temsil etti.
 
İskeçe'de de 25 Mart nedeniyle yapılan resmi geçit törenine okulların yanı sıra askeri birlikler ve dernekler katıldı. Geçit törenine İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu ile İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi de katıldı.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde