Anasayfa


26-03-2024
Kasselakis, Başbakanın istifasını ve uluslararası gözlemcilerin katılımıyla erken seçim istedi
Ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Stefanos Kasselakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in istifasını talep etti ve uluslararası gözlemcilerin görev yapacağı erken seçimlere gidilmesini istedi.
26 Mart 2024 Salı

Ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Stefanos Kasselakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in istifasını talep etti ve uluslararası gözlemcilerin görev yapacağı erken seçimlere gidilmesini istedi.

SİRİZA Başkanı Kasselakis, “To Vima Tis Kiriakis” gazetesinin ortaya çıkardığı Tempi’deki tren kazası öncesinde demiryolu trafiğiyle ilgili görüşmelerinin montajlanarak ve üzerinde değişiklikler yapılarak kamuoyuna verildiğine dair skandaldan sonra erken seçim istedi. Kasselakis, Başbakan Miçotakis’in istifasını talep etti ve uluslararası gözlemcilerin katılımıyla erken seçime gidilmesini istedi.

Kasselakis açıklamasında, tren kazasıyla ilgili görüşmelerin montajlanarak kamuoyuna verildiğini ve bu sayede hükümet yetkililerinin kazada sorumluluklarının gizlenmeye çalışıldığını belirterek, aynı zamanda Başbakanın bilgisi dahilinde siyasilerin ve askerlerin dinlendiğini, seçim öncesi vatandaşlara ait kişisel bilgilerin siyasilere verildiğini hatırlattı. Kasselakis, “Bu ortamda bu hükümet tarafsız bir seçim gerçekleştiremez. Kazadan kısa bir süre sonra devlet – derin devlet kamuoyunda bunun rastgele bir insan hatası olduğu izlenimini yaratmak için montajlanmış materyali hükümet yanlısı medyaya verdi. Hemen ardından Başbakan çıkıp yaptığı açıklamada kazanın insan hatasından dolayı olduğunu söylüyor. Daha sonra ise kazanın olduğu bölgenin üzeri kapatılıyor.” ifadelerinin kullandı.

Tüm bunların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kasselakis, Başbakanın istifasını ve ardından uluslararası gözlemcilerin görev yapacağı erken seçimlere gidilmesini talep etti.

Bu arada, olayın basına yansımasının ardından hükümet aleyhine gensoru önergesi vereceğini açıklamayan PASOK Partisinin bu önerisi, SİRİZA ve Yeni Sol partilerinin de desteğini aldı.



Haberler


Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada