Anasayfa


27-03-2024
Zeybek, otoyol geçiş ücretlerinin arttırılmasını meclis gündemine taşıdı
Yeni Sol İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Trakya ve Kuzey Yunanistan bölgesinde Egnatia Otoyolu geçiş ücretlerinin arttırılmasına ilişkin meclise soru önergesi sundu. Zeybek, hükümetin onayıyla gerçekleşen artışı, "Trakya ve tüm Kuzey Yunanistan sakinleri için yeni bir yük" olarak nitelendirdi.
27 Mart 2024 Çarşamba

Yeni Sol İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Trakya ve Kuzey Yunanistan bölgesinde Egnatia Otoyolu geçiş ücretlerinin arttırılmasına ilişkin meclise soru önergesi sundu. Zeybek, hükümetin onayıyla gerçekleşen artışı, "Trakya ve tüm Kuzey Yunanistan sakinleri için yeni bir yük" olarak nitelendirdi.

Zeybek, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına yönelik soru önergesinde şunları belirtti:

“(Π.Υ.Σ 2 – ΦΕΚ 24/Α/16.02.2024) Egnatia otoyolu ile imtiyaz sözleşmesi imzalayarak, kamu yararı açısından başlı başına sorunlu bir sürece yol açmaktadır. Egnatia Otoyolu Çalışanlarının belirttiklerine göre:

a) Egnatia Otoyolu üzerindeki geçiş ücretlerinde ortalama %120 civarında “astronomik” bir artış.

b) Otoyolu kullanan yerel halk için geçerli olan muafiyetlerin (ücretsiz geçiş) derhal kaldırılması (İskeçe, Rodop, Evros, Thesprotia, Yanya).

c) Bugün yürürlükte olan ve işsiz vatandaşların yararlandığı ücret muafiyetlerinin(ücretsiz geçiş) derhal kaldırılması söz konusudur.

Hükümetin yukarıda bahsedilen, Trakya ve Kuzey Yunanistan’da yaşayan bölge halkı acısından son derece olumsuz olan bu gelişmeleri engellemek için en ufak bir şey yapmaması, onun gerçek niyetini ve önceliklerini kanıtlamaktadır. Ayrıca Egnatia otoyolu şirketine sağladığı imtiyaz sürecini hızlandırmak için aceleci davrandığı gibi, hem devralacak ortak girişime aslında milyonluk bir ‘bağış’ yapmakta hem de otoyol geçiş ücretlerine yapılacak olan yüksek zamlarla ödüllendirmektedir.

Tüm yukarıda belirtilenlerden dolayı Sayın Βakana sorulur?

•Trakya ve Kuzey Yunanistan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın günlük işe gidip gelmelerini işkence haline getirmesi beklenen Egnatia otoyolunda yapılması beklenen zamları geri almayı düşünüyor musunuz?

•İskeçe, Rodop, Evros, Yanya ve Thesprotia bölgelerinde otoyolu kullanan yerel halka yönelik muafiyetlerin yanı sıra işsiz vatandaşlar için geçiş ücreti ödeme muafiyetinin de geçerli olacağı garantisini verir misiniz?

•Yeni Demokrasi Hükümeti, ülkedeki geniş ulaşım ağları ve buna bağlı altyapılarla ilgili izlediği bu politikalarla kamu yararına hizmet ettiğini düşünüyor mu?”

Haberler


Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor