Anasayfa


28-03-2024
Koreli diplomattan DMT eyaletine ziyaret
Güney Kore Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçisi Jung Il Lee, Doğu Makedonya – Trakya bölgesine yaptığı ziyaret çerçevesinde Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’le bir araya geldi.
28 Mart 2024 Perşembe



Güney Kore Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçisi Jung Il Lee, Doğu Makedonya – Trakya bölgesine yaptığı ziyaret çerçevesinde Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’le bir araya geldi.

Göreve başladıktan sonra ilk kez bölgeye gelen Il Lee, üç günlük ziyaretine Meriç’ten başladı. Il Lee’nin ziyaret amacının bölgeyi daha iyi tanımak ve kalkınma perspektiflerini belirleyerek iş birliği koşullarını araştırmak olduğu kaydedildi.

Güney Koreli diplomat Dedeağaç Havalimanında Meriç İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Vangelis Pulilios ve Uluslararası İlişkiler, Bölgelerarası İşbirliği ve Dışa Açılımdan sorumlu tematik Eyalet Başkan Yardımcısı Haris Dalkicis tarafından karşılandı.

Dedeağaç’taki Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Transfer İstasyonunu (FSRU) gezen Il Lee, daha sonra Gümülcine’ye geçerek Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’i ofisinde ziyaret etti.

Topsidis, Koreli diplomata eyaletin kalkınma odakları, enerji sektörüne verilen önem ve aynı zamanda Güney Kore’den turistleri ağırlama imkanları hakkında bilgi verdi.

İskeçe ve Kavala’yı da ziyaret edecek olan Il Lee’nin 29 Mart Cuma günü bölgeden ayrılacağı kaydedildi.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret