Anasayfa

28-03-2024
Meriç ilinde iftar geleneği devam etti
Meriç iline bağlı Çilingir Mahalle köyünde iftar geleneği devam etti.
28 Mart 2024 Perşembe



Meriç iline bağlı Çilingir Mahalle köyünde iftar geleneği devam etti.

27 Mart Çarşamba günü, Çilingir Mahalle sakinlerinin düzenlediği iftara bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Akşam ezanının okunmasıyla iftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal birer selamlama konuşması yaptılar.

Müftü Şerif iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçen köy halkına ve Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkonsolos Ünal konuşmasında, iftar organizasyonda emeği geçen köy halkına teşekkür ederek, soydaşlarla birlikte iftar sofrasını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çilingir Mahalle'deki iftara Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğini temsilen Murat Ahmet, Sofulu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çilingir, Trakya Tarım Kooperatifi Başkanı Erdi Şerif, Derbent köyü Muhtarı Mehmet Bostancı ile çevre köylerden mütevelli heyetleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor

Eski bakana yumurtalı saldırı

GTGB’de gençler kahvaltıda buluştu

Kış saati uygulaması başladı

Panathinaikos’un yeni teknik direktörü Rafael Benitez oldu

İskeçe Türk Birliğinde Cumhuriyet Gecesi etkinliği

Atina’da üniversite düzenlemelerine tepki

Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?