Anasayfa


20-06-2016
Boğaziçi Mezunları geleneksel iftar yemeği için Batı Trakya’daydı
İstanbul’daki Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından Batı Trakya’da her yıl düzenlenen iftar yemeği, 18 Haziran Cumartesi günü İskeçe’nin Sakarkaya köyündeki bir lokantada gerçekleştirildi.
20 Haziran 2016 Pazartesi



İstanbul’dan gelen konuklar, aynı gece İskeçe’nin Şahin köyünde düzenlenen sahur yemeğine katıldılar.
BURA tarafından Sakarkaya köyünde verilen iftar yemeğine Türkiye Başbakanı Danışmanı Mustafa Şen, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Rodop eski milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Musa Yurt ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞBAKAN DANIŞMANI: “KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM”
BURA iftar programına, Başkan Yardımcısı Saliha Demirer başkanlığında yaklaşık 50 kişilik bir ekiple katıldı.
İftar programında söz alan Türkiye Başbakan Danışmanı Mustafa Şen, Batı Trakya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Şen, “Siyasi olarak başka bir ülkedeyiz, ama ben kendimi Anadolu'nun bir köyünden başka bir köyüne, hatta evimin bir odasından diğerine geçmiş gibi hissediyorum.” ifadelerini kullandı.
İftarda söz alan BURA Derneği Başkan Yardımcısı Saliha Demirer de her yıl geleneksel olarak Batı Trakya’da iftar programı düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe ve Gümülcine müftüleri de BURA derneğine davetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

ŞAHİN KÖYÜNDE SAHUR PROGRAMI
İftar programı için Batı Trakya’ya gelen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği mensupları, Şahin köyünde düzenlenen sahur programında ağırlandı.
Şahin köyünde köy meydanında Şahinli hanımların hazırladıkları geleneksel yemekler misafirlere ikram edildi.
Sahur programına Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Danışmanı Mustafa Şen, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.
Şahin köyünde konuşan Başbakan Danışmanı Mustafa Şen hem Batı Trakya’nın, hem Türkiye’nin Batı Trakya Türkleri’nin vatanı olduğunu, Batı Trakya Türkleri’nin Yunanistan’ın bu bölgesinde varlığını devam ettirmesi gerektiğini vurgulayarak, gelişen iki ülke ilişkileriyle de var olan zorlukların zamanla aşılacağına olan inancını ifade etti.
Son olarak BURA heyeti, Şahin köyünde ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı