Anasayfa

30-03-2024
İngiliz gazetesi Zeynelli'deki Türk kadınların fotoğrafını 'Günün Fotoğrafı' seçti
Anadolu Ajansının Yunanistan muhabiri Ayhan Mehmet'in çektiği İskeçe'nin Zeynelli köyündeki Türk kadınlarının toplu iftar etkinliği fotoğrafı, The Guardian gazetesi tarafından "Günün Fotoğrafı" seçildi.
30 Mart 2024 Cumartesi



Anadolu Ajansının Yunanistan muhabiri Ayhan Mehmet'in çektiği İskeçe'nin Zeynelli köyündeki Türk kadınlarının toplu iftar etkinliği fotoğrafı, The Guardian gazetesi tarafından "Günün Fotoğrafı" seçildi.

Ünlü İngiliz gazetesi, dünya genelinden haber ajansları ve çeşitli medya kuruluşları arasından her gün belirlediği "Günün Fotoğrafı"na, Anadolu Ajansının Yunanistan muhabiri Ayhan Mehmet'in dün (29 Mart Cuma) yayımladığı haberde yer alan kadınların fotoğrafını layık gördü. Fotoğraf, The Guardian'ın sitesinde yer aldı.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ayhan Mehmet şu ifadelere yer verdi: "Batı Trakya'da, İskeçe'nin Zeynelli köyünde Türk kadınların toplu iftar etkinliği için hazırlıklarını gösteren fotoğrafım, The Guardian'da günün fotoğrafı olarak seçilmiş. Umarım, bu fotoğrafın uluslararası bir platformda yer alması, bu küçük ve unutulmuş bölgenin ve burada yaşayanların dünya çapında tanınmasına yardımcı olur."

Haberler


Atina, Batı Trakya tezini yineledi: ’Azınlık Türk değil, müftüler seçilmez’

ABTTF: “Müftülerimizi seçme hakkımız tartışmaya açık değildir, devlet haklarımızı gasp ediyor”

Zeybek’ten elektronik hayvan kayıt sistemi için soru önergesi

Türkiye, Yunanistan’ın müftülük uygulamalarına tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahneye çıkıyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden İstanbul’a kültür gezisi

Danışma Kurulundan müftülük tepkisi: “Sorun çözümsüzlüğe sürükleniyor”

11 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istendi

Gümülcine Belediyesinden Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki

Yerapetritis: “Türkiye ile istikrarlı ilişkiler Yunanistan’a stratejik avantaj sağlıyor”

Danışma Kurulunda yeni görev dağılımı

Başkonsolosluktan 23 Nisan’da çocuklara özel etkinlik