Anasayfa


01-04-2024
Yassıköy gençlerinden muhteşem iftar
Rodop iline bağlı Yassıköy’de gençlerinin düzenlediği geleneksel iftar programı 31 Mart Pazar akşamı gerçekleştirildi. çİftar programına çevre köylerden binlerce soydaş katıldı.
1 Nisan 2024 Pazartesi



Rodop iline bağlı Yassıköy’de gençlerinin düzenlediği geleneksel iftar programı 31 Mart Pazar akşamı gerçekleştirildi. çİftar programına çevre köylerden binlerce soydaş katıldı.

Batı Trakya’da geleneksel hale gelen ve Yassıköylü gençler tarafından düzenlenen iftar, Batı Trakya’daki en kalabalık iftar programı olma özelliğini de taşıyor.

Yassıköy Gençliği 6. Geleneksel İftar Sofrası, 31 Mart Pazar akşamı Yassıköy futbol stadında kuruldu. Konuklar iftar alanında gençler tarafından karşılandı. Gençlerin iftar etkinliğine katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal çiçeklerle karşılandı.

İftar öncesi Yassıköy Kur’an kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu. Yassıköy din görevlisi Mehmet Hafız Mehmet’in ezan okumasıyla birlikte soydaşlar oruçlarını açtı.

İftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, iftar organizasyonunda emeği geçenleri tebrik etti. Bu güzel etkinlikten dolayı Yassıköy halkıyla gurur duyduğunu belirten Müftü Şerif, bundan sonra da benzer etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, iftar daveti için Yassıköy halkına teşekkür etti. Düzenlenen Yassıköy iftar programında büyük bir emek gördüğünü kaydeden Başkonsolos Ünal, bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti. Ünal, tüm soydaşları bayramın birinci günü Başkonsoloslukta düzenlenecek olan bayramlaşma törenine davet etti.

İftara, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, eşi İlayda Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyeleri, DMT Eyalet Başkan Danışmanı Rıdvan Molla İsa, DMT Eyalet Meclis Üyesi Kaan Mümin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camiler Din Görevliler Derneği Başkanı Sadık Sadık, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ve çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu