Anasayfa

02-04-2024
Çekirgelerle mücadele konusunda açıklama
Rodop İli Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son yıllarda bölgedeki çekirge sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekilerek, çiftçi ve vatandaşlardan çekirgelerle mücadele konusunda destek istedi.
2 Nisan 2024 Salı

Rodop İli Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son yıllarda bölgedeki çekirge sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekilerek, çiftçi ve vatandaşlardan çekirgelerle mücadele konusunda destek istedi.

Yayımlanan bildiride, çekirgelerin larva aşamasında olduğu dönemde müdahale edilmesi gerektiği vurgulanarak, çekirge yuvası tespit eden çiftçi, hayvan besicileri ve vatandaşlardan Rodop İli Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü arayarak bilgi vermeleri istendi.

Vatandaşların 2531350420 numaralı telefonu arayarak Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ile temasa geçebilecekleri belirtilen açıklamada, çekirgelerle mücadelenin tarım arazilerinin ve ürünlerin korunması, ayrıca küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığı açısından önemli olduğuna vurgfu yapıldı.

Çekirgelerle mücadelede sorunun başlangıç aşamasında müdahale edilmesinin önemine dikkat çekildi.




Haberler


Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”