Anasayfa

03-04-2024
İskeçe Belediyesinden soru işareti yaratan görevlendirme
İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.
3 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.

İlk kez gerçekleşen bu uygulama, azınlık içerisinde "İskeçe Belediyesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını üç ayrı etnik gruba bölme politikasını fiilen uygulamaya sokmaya çalışıyor." yorumlarına ve tepkilere neden oldu.

Görevlendirmeyle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclis üyesi İnanç Mustafaoğlu'nun "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklarla" ilgili çalışma ve faaliyetlerini koordine edeceği ve denetleyeceği ifade edildi. "Dini azınlıklarla" neyin kastedildiği konusuna ise bir açıklık getirilmedi.

Belediye Başkanının kararıyla hayata geçirilen görevlendirme hakkında diğer Türk azınlık belediye meclis üyelerinin görüşlerinin alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Haberler


GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Gümülcine Belediyesi tarım yolları ve sokak aydınlatmalarını yeniledi

Türkiye üçüncüsü Karaahmet İskeçe Müftülüğünde ağırlanarak ödüllendirildi

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

Tarkan Multaza’dan reddedilen projeler hakkında açıklama

Gümülcine Müftülüğünden piknik etkinliği

Rıdvan Ahmet’ten belediye yönetimine sert eleştiri

RİTKKD heyeti, uygulanmayan AİHM kararlarını Strazburg’da gündeme taşıdı

SİRİZA’dan Çipras’a işbirliği mesajı

Seçek Derneği genel kurula gidiyor

Balkanlar’ın ortak geleceğine İskeçe Müftülüğünden akademik katkı

İskeçe’de şimdi de Özgürlük Meydanı’nda çevre düzenlemesi başlıyor