Anasayfa

03-04-2024
İskeçe Belediyesinden soru işareti yaratan görevlendirme
İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.
3 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.

İlk kez gerçekleşen bu uygulama, azınlık içerisinde "İskeçe Belediyesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını üç ayrı etnik gruba bölme politikasını fiilen uygulamaya sokmaya çalışıyor." yorumlarına ve tepkilere neden oldu.

Görevlendirmeyle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclis üyesi İnanç Mustafaoğlu'nun "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklarla" ilgili çalışma ve faaliyetlerini koordine edeceği ve denetleyeceği ifade edildi. "Dini azınlıklarla" neyin kastedildiği konusuna ise bir açıklık getirilmedi.

Belediye Başkanının kararıyla hayata geçirilen görevlendirme hakkında diğer Türk azınlık belediye meclis üyelerinin görüşlerinin alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak