Anasayfa

03-04-2024
İskeçe Belediyesinden soru işareti yaratan görevlendirme
İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.
3 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.

İlk kez gerçekleşen bu uygulama, azınlık içerisinde "İskeçe Belediyesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını üç ayrı etnik gruba bölme politikasını fiilen uygulamaya sokmaya çalışıyor." yorumlarına ve tepkilere neden oldu.

Görevlendirmeyle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclis üyesi İnanç Mustafaoğlu'nun "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklarla" ilgili çalışma ve faaliyetlerini koordine edeceği ve denetleyeceği ifade edildi. "Dini azınlıklarla" neyin kastedildiği konusuna ise bir açıklık getirilmedi.

Belediye Başkanının kararıyla hayata geçirilen görevlendirme hakkında diğer Türk azınlık belediye meclis üyelerinin görüşlerinin alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Haberler


AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya’daki ticaret temsilcileriyle görüştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde genel kurul heyecanı

Yassıköy Belediyesinden çocuklara özel şenlik

Gümülcine’de ’Gelenekten Geleceğe’ paneli ve 23 Nisan resepsiyonu

ABTTF Bakanı Habipoğlu: “Yunanistan azınlık haklarına saygı duymuyor”

İskeçe Türk Birliği futbol takımı Kocaelispor U19 ile karşılaştı

Zeybek, İskeçe Eski Şehir’deki sorunları meclis gündemine taşıdı

Selanik’te çöp konteynerinde uyuyan evsiz son anda kurtarıldı

İskeçe Türk Birliği futbol takımından Kocaeli çıkarması

Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı