Anasayfa

03-04-2024
İskeçe Belediyesinden soru işareti yaratan görevlendirme
İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.
3 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.

İlk kez gerçekleşen bu uygulama, azınlık içerisinde "İskeçe Belediyesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını üç ayrı etnik gruba bölme politikasını fiilen uygulamaya sokmaya çalışıyor." yorumlarına ve tepkilere neden oldu.

Görevlendirmeyle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclis üyesi İnanç Mustafaoğlu'nun "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklarla" ilgili çalışma ve faaliyetlerini koordine edeceği ve denetleyeceği ifade edildi. "Dini azınlıklarla" neyin kastedildiği konusuna ise bir açıklık getirilmedi.

Belediye Başkanının kararıyla hayata geçirilen görevlendirme hakkında diğer Türk azınlık belediye meclis üyelerinin görüşlerinin alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Haberler


8 Türk azınlık ilkokulu daha kapatılıyor

İnsana ve çevreye verdiği zararlar nedeniyle balon balığıyla mücadele Yunanistan gündeminde

Gökçepınar Kitap Okuma Kulübü dönemi piknik programıyla tamamladı

Avrupa Savcılığından Yunanistan’da 71 milyon euroluk KDV dolandırıcılığı soruşturması

Ryanair faciasında dehşet anları: ’Eşim göğsüne kadar uçaktan dışarı çıktı’

Gümülcine tarihi eski adliye binası için restorasyon süreci ilerliyor

Pasaportlar artık Gov.gr Wallet uygulamasında

Gümülcine Belediyesi yaz etkinlikleri programını açıkladı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İzmit ve Soma’da anılacak

Merhum Müftü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anılıyor

Burhan Baran: İskeçe’nin sel ve yangınlara karşı korunması yetersiz

GPO anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, hükümete memnuniyetsizlik artıyor