Anasayfa

03-04-2024
İskeçe Belediyesinden soru işareti yaratan görevlendirme
İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.
3 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe Belediye Başkanı Stratos Kontos'un, İnanç Mustafaoğlu'nu "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklardan sorumlu" meclis üyesi olarak görevlendirmesi soru işaretlerine neden oldu.

İlk kez gerçekleşen bu uygulama, azınlık içerisinde "İskeçe Belediyesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını üç ayrı etnik gruba bölme politikasını fiilen uygulamaya sokmaya çalışıyor." yorumlarına ve tepkilere neden oldu.

Görevlendirmeyle ilgili belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclis üyesi İnanç Mustafaoğlu'nun "Roman konuları, diğer hassas gruplar ve dini azınlıklarla" ilgili çalışma ve faaliyetlerini koordine edeceği ve denetleyeceği ifade edildi. "Dini azınlıklarla" neyin kastedildiği konusuna ise bir açıklık getirilmedi.

Belediye Başkanının kararıyla hayata geçirilen görevlendirme hakkında diğer Türk azınlık belediye meclis üyelerinin görüşlerinin alınıp alınmadığı ise merak konusu.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı