Anasayfa


03-04-2024
İlhan Ahmet tüm sınırları aştı: ‘Türkiye Batı Trakya’da azınlığın durumunun düzelmesini istemiyor’
Rodop PASOK – KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Kathimerini Gazetesine yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Batı Trakya’da “Müslüman toplumun” durumunun düzelmesini istemediğini iddia etti. İlhan Ahmet, Türkiye’nin bölgedeki politikasıyla Rusya’nın Doğu Ukrayna politikası arasında paralellik kurmaktan da çekinmedi.
3 Nisan 2024 Çarşamba

Rodop PASOK – KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Kathimerini Gazetesine yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Batı Trakya’da “Müslüman toplumun” durumunun düzelmesini istemediğini iddia etti. İlhan Ahmet, Türkiye’nin bölgedeki politikasıyla Rusya’nın Doğu Ukrayna politikası arasında paralellik kurmaktan da çekinmedi.

İlhan Ahmet’in Kathimerini’ye yaptığı açıklamalarda, “Türkiye durumun ekonomik, sosyal ve siyasi olarak iyileşmemesini istiyor ki elinde bir silah olsun ve AB’de, uluslararası forumlarda Türk azınlığın Yunanistan tarafından ezildiğini söyleyebilsin. Yarın öbür gün askeri müdahalede bulunmak için bahane arıyor. Ukrayna’da Rusya ile yaşadığımız da bu değil mi? Rusya, Rusça konuşan halka baskı yapıldığını söyleyip askeri olarak işgalde bulunmadı mı? Kısa bir süre önce Avrupa’daki azınlıkların rolüne ilişkin bir AB etkinliğinde konuştum ve orada şunu söyledim: Eğer diğer devletin bir söyleme sahip olmasına izin verirsek işgal de edebilir. Milletvekili olarak Trakya’da tütün yetiştirilmesine yardım edin dedim ve bize 3 milyon euro verdiler. Kamu sektöründe binde 5 kotaya katkıda bulundum; bunu Dora ile birlikte yaptım. Her zaman pozitif bir gündem ortaya koydum. Ama bu şekilde Trakya’daki Türk söylemini bozuyorum." ifadeleri dikkat çekti.

Kendisini destekleyen seçmenlerin kimler olduğuna ilişkin soruya yanıt veren İlhan Ahmet şunları söyledi:
"Onlar modernistler, reformcular ve tabii ki kimlikelerini koruyarak Yunanistan ve Avrupa’da yaşamak isteyen insanlar. Onlar din kardeşlerim olan vatandaşlarım, olumsuz müdahaleyi kabul etmiyorlar ve pozitif bir gündem istiyorlar, yani günlük yaşamlarını iyileştirmek istiyorlar. Türkiye ise onlara şöyle diyor: Hayır be çocuklar, ne yaparsanız yapın Türk olacaksınız, Yunanistan sizi asla kabul etmeyecek, sizi asla polis yapmayacak, sizi asla itfaiyeci yapmayacak, asla bakan olmayacaksınız, asla iş insanı olmayacaksınız, sizi asla sevmeyecek, her zaman fakir olacaksınız. Peki neden sizi hep fakir bırakacaklar? Çünkü siz Türksünüz. Bu durumu düzeltmeye, başka bir yol olduğunu göstermeye cesaret eden herkes otomatik olarak kara koyun oluyor. Mekanizmalar aracılığıyla Trakya’daki insanların ayrımcılığa uğradığına ve sonra her şeyin yolunda olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Ben büyük bir savaşa maruz kalıyorum ve burada Yunanistan’da tam bir kayıtsızlıkla karşı karşıyayım. Son seçimlerde 7 bin kişi bana oy verdi. Bunların hepsi Türkiye’yle bağlantımız olmasına rağmen, orada okuyan çocuklarımız olmasına rağmen İlhan’a gideceğiz dediler. Yunanistan’ın onları ödüllendirmesi gerekmez mi? Bana verilen destek azınlığa yönelik bu yaklaşıma verilen destektir."

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı