Anasayfa

03-04-2024
Kişisel Verileri Koruma Kurumundan, Göç ve İltica Bakanlığına para cezası
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, sığınmacı kabul merkezlerinde güvenlik gerekçesiyle yapılan denetim programlarında kişisel verilerin korunmasına ilişkin ihlal olduğu gerekçesiyle Göç ve İltica Bakanlığına 175 bin euroluk para cezası verdi.
3 Nisan 2024 Çarşamba

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, sığınmacı kabul merkezlerinde güvenlik gerekçesiyle yapılan denetim programlarında kişisel verilerin korunmasına ilişkin ihlal olduğu gerekçesiyle Göç ve İltica Bakanlığına 175 bin euroluk para cezası verdi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesinin Yunanistan'ın sınırları korumada kullandığı teknolojiler hakkında bilgi istediği belirtildi.

Açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının da kurumdan, sığınmacı kabul merkezlerinde, Ege adalarındaki göçmen kabul merkezlerinin kontrolü için insansız hava araçları, güvenlik kameraları ve benzer teknolojilerin yardımıyla uygulanan "Kentauros" isimli program ve bu merkezlere giriş çıkışların özel kart ve parmak iziyle kontrol edildiği "Yperion" isimli programın araştırılmasını talep ettiği kaydedildi.

Bu programların uygulanmasında, Göç ve İltica Bakanlığının kişisel verilerin korunmasına ilişkin eksikleri olduğu ifade edilen açıklamada, bu nedenle bakanlığa 175 bin euro idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Haberler


Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı