Anasayfa

04-04-2024
'Beyazıt Camii 2025'te ziyarete açılacak'
Dimetoka'daki tarihi Beyazıt Camii'nin 2025 yılında ziyarete açılacağı bildirildi.
4 Nisan 2024 Perşembe

Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT'ye konuşan Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacıyanoğlu, 2017 yılındaki yangında büyük zarar gören caminin 2025 yılında ziyarete açılacağını belirtti.

Hacıyanoğlu, yıllardır ziyarete kapalı tutulan caminin minaresinin korunması için özel bir sistem kurulacağını aktardı.

Balkanlar ve Avrupa'daki en önemli mimari ve dini eserlerden biri olan tarihi Beyazıt Camii aynı zamanda Çelebi Sultan Mehmet Camisi olarak da biliniyor.

Beyazıt Camisi'nde, 22 Mart 2017'de sabahın erken saatlerinde çıkan yangında alevler, iç kısmının büyük bölümü ahşap olan yapıyı hızla sarmıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen uzun süre söndürülemeyen yangında caminin iç kısmında büyük hasar meydana gelmişti.

Haberler


Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor

Eski bakana yumurtalı saldırı

GTGB’de gençler kahvaltıda buluştu

Kış saati uygulaması başladı

Panathinaikos’un yeni teknik direktörü Rafael Benitez oldu

İskeçe Türk Birliğinde Cumhuriyet Gecesi etkinliği

Atina’da üniversite düzenlemelerine tepki

Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?