Anasayfa


04-04-2024
Dedeağaç’taki FSRU için Romenlere de yüzde 10’luk hisse
Gastrade’in hissedarları, Dedeağaç’taki FSRU’nun (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) hisse payını genişletmeyi planlıyor.
4 Nisan 2024 Perşembe

Gastrade’in hissedarları, Dedeağaç’taki FSRU’nun (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) hisse payını genişletmeyi planlıyor. Energypress’in edindiği güvenilir bilgilere göre, Gastrade’in sermayesine Romanyalı bir kuruluşun (muhtemelen devlete ait Transgaz şirketi) yüzde 10’luk bir payla katılması için hissedarlardan olumlu yanıt geldi.

Gastrade Başkan Yardımcısı ve CEO’su Kostis Sifneos, Power & Gas Forum konferansında yaptığı konuşmada, benzer bir talebin Kuzey Makedonya tarafından da yapıldığını belirtti. Ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara göre, Bulgaristan ile Kuzey Makedonya arasındaki özel siyasi ve ulusal ilişkiler nedeniyle ve Bulgaristan zaten Bulgartransgaz aracılığıyla yüzde 20 hisseye sahip olduğu için anlaşmanın sonuçlandırılması beklenmiyor.

Gastrade’in mevcut hissedar yapısı, her biri yüzde 20’lik eşit hisseyi paylaşan beş hissedardan oluşuyor. Bunlar Copelouzos Grubu, Gaslog, DEPA Emporia, Bulgartransgaz ve DESFA.

Bilindiği üzere proje şu anda test aşamasında olup, bu süreç 12 Nisan’da kadar devam edecek. 30 Nisan’da da ticari faaliyetin başlaması bekleniyor.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı