Anasayfa

04-04-2024
Habipoğlu, AKPM Almanya Ulusal Heyeti Başkanı Frank Schwabe ile görüştü
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, 4 Nisan Perşembe günü Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Almanya Ulusal Heyeti Başkanı ve Alman Federal Meclisi (Bundestag) Üyesi Frank Schwabe ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Schwabe'nin Almanya'nın Recklinghausen şehrindeki seçim bölgesi ofisinde yapıldı.
4 Nisan 2024 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, 4 Nisan Perşembe günü Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Almanya Ulusal Heyeti Başkanı ve Alman Federal Meclisi (Bundestag) Üyesi Frank Schwabe ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Schwabe'nin Almanya'nın Recklinghausen şehrindeki seçim bölgesi ofisinde yapıldı.

Görüşmede, örgütlenme özgürlüğü başta olmak üzere Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları konuşuldu. Habipoğlu, Yunanistan'ın ülkede Türk toplumunun varlığını inkar ettiğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği ile ilgili aleyhindeki kararlarını Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin tüm uyarılarına rağmen 16 yıldır uygulamadığını vurguladı.

ABTTF başta olmak üzere Batı Trakya Türk toplumunun temsil eden kuruluşların ve Türk toplumuna mensup milletvekilleri ve belediye başkanlarının medyada hedef gösterildiğini ve damgalandığını belirten Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumunun kendi ülkesinde siyaset ve ana akım medyada "tehdit" ve "tehlike" olarak gösterildiğini kaydetti.

Habipoğlu, son dönemde Yunanistan'da hukukun üstünlüğünün sistematik olarak ihlal edildiğini, bir ankete göre ülkede her 10 kişiden yalnızca 3'ünün adalete ve yargıçlara güvendiğini belirtti. Yunanistan'ın da üyesi olduğu Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nin (AB) bu olumsuz durumu yakından takip ettiğine dikkat çeken Habipoğlu, Avrupa Parlamentosunun geçen şubat ayında Yunanistan'da hukukun üstünlüğünü tehdit eden ciddi gelişmeler hakkında karar aldığını ve AB Komisyonunu harekete geçmeye çağırdığını hatırlattı. Habipoğlu, kararda belirtildiği üzere, Yunanistan'da demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hakların son dönemde ciddi tehdit altında olduğunu ifade etti.

Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği