Anasayfa


21-06-2016
Milletvekili Zeybek yeni kalkınma yasası görüşmelerinde konuştu
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, yeni kalkınma kanununun görüşüldüğü meclis oturumunda söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini aktardı.
21 Haziran 2016 Salı

Hükümetin yeni kalkınma kanununa ülkenin yeniden yapılandırılması ve kalkınmaya öncelik verilmesi felsefesinde olduğunu belirten milletvekili Zeybek, “Bu yasanın bundan önceki kalkınma projelerinden farkı, ekonominin tekrar yapılandırılması ve geçmişin hatalarını düzeltmektir. Geçmişteki kalkınma kanunlarının temel eksiklikleri az işletmeyi kapsamalarıydı. Bu kanunlardan dolayı ekonomik yardımlardan büyük işletmeler faydalanmış olup, küçük ve orta işletmeler bu yardımlardan mahrum kalmışlardır” dedi.

Bölgdeki duruma da değinen Hüseyin Zeybek, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ne birçok yatırım olmasına rağmen, bu yatırımları gerçekleştiren yatırımcıların tek amaçlarının devlet tarafından sağlanan ekonomik desteği almak olduğu için istenen kalkınmanın gerçekleşemediğini ve sözkonusu yatırımların da ayakta kalamadığını söyledi.

Zeybek şöyle konuştu: “Bu mantık ve zihniyetten dolayı eyaletimiz çürüyen ve terk edilmiş binalarla dolup taşmış, insanlarımız da işsizlik yüzünden göç etmek zorunda kalmıştır. Bizim amacımız adaletli bir kalkınma programıyla yeni iş alanlarının açılmasını, üretim olanakları olan alanlarda yatırım yapacak küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve her bölgenin özelliklerini kullanarak yeni yatırım olanakları yaratacak olan işletmeleri desteklemektir. Bugünkü hükümetin desteklediği alanlar ise yeni teknolojiler, iletişim, telekomünikasyon ve tarımdır. Tarım alanında tarım ürünleri desteklenerek ülkenin üretim çeşitliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.”

İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek yeni kalkınma kanunuyla ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu kanunla, işletmelere vergi muafiyeti, sabit vergi sağlayarak, işçi maaşlarını finanse ederek ve yeni yatırımlara yüzde yüz ekonomik destek sağlayarak geçmiş hükümetlerin yarattığı boşluğu gidermeyi amaçlıyoruz. Bu yasa tasarısı İskeçe’mizin sekiz bölgesini kapsamaktadır. İskeçe Belediyesi, Stavrupoli , Vistonida, Gökçeler, Mustafçova, Ilıca, Kozluca ve Sinikova. Yeni kalkınma projemiz, ESPA programları ve Tarım Bakanlığı’nın kalkınma projesiyle birlikte ekonominin yeniden canlanmasını sağlayacaktır. Fakat bu konuda çiftçi kooperatiflerine büyük sorumluluk düşmektedir. Kooperatifler ve çiftçi birlikleri tarımsal ürünlerin kalitesini ve miktarını artırarak uluslar arası piyasalarda pazarlara açılmalıdır.”

Milletvekili Zeybek konuşmasında geçtiğimiz günlerde olumsuz hava şartları ve sel felaketinden zarar gören Kozlukebir ve Bulustra belediyelerindeki vatandaşlara geçmiş olsun dilekletini iletti. Zeybek, devlet mekanizmasının hareket geçerek gereken tazminat işlemlerini başlatmasını istedi.




Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor