Anasayfa


08-04-2024
Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den geleneksel iftar programı
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünce 7 Nisan Pazar akşamı geleneksel iftar programı düzenlendi. GTGB bahçesi ve çevresindeki sokaklarda soydaşlar hep birlikte iftar açtı.
8 Nisan 2024 Pazartesi



Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünce 7 Nisan Pazar akşamı geleneksel iftar programı düzenlendi. GTGB bahçesi ve çevresindeki sokaklarda soydaşlar hep birlikte iftar açtı.

GTGB bahçesinde düzenlenen program, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi ve İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camisi İmam Hatibi Alpcan Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Edirne Selimiye Camisi İmam Hatibi Hüseyin Özpınar ve Edirne Eski Cami İmam Hatibi Veli Öztürk’ün akşam ezanı okumasıyla oruçlar açıldı. İftar duasını ise Tekirdağ Müftüsü Mustafa Soykök yaptı.

GTGB BAŞKANI SEDAT HASAN
GTFB Başkanı Sedat Hasan selamlama konuşmasında tüm konuklara teşekkür etti. Hasan, “Ramazan ayı, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, kendi dünyasını tazelediği, her yıl insanlığın daha ileriye taşındığı bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışmanın perçinlenmesine vesile olan bir aydır.” ifadelerine yer verdi.

GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif konuşmasına Ramazan ayının öneminden bahsederek başladı. Ramazan ayında bir çok alışkanlıkların değiştiğini, iftar sofralarında birlik ve beraberlik çerçevesinde insanların kucaklaştığını kaydeden İbrahim Şerif, Danışma Kurulu olarak ramazan ayı boyunca Batı Trakya’nın bir çok farklı noktasında kurulan iftar sofralarına katıldıklarını ve soydaşlarla kucaklaştılarını belirtti. Müftü Şerif, “Ramazan ayını oruç tutarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, teravih namazı kılarak geçirenler seviniyorlar. Bizler sevinmez isek zaten Ramazan’ın sonunda bayram olur mu? İnsan sevinçli günlerinin arkasından bayram yapar.” diye konuştu.

GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU AYKUT ÜNAL
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsoloslu Aykut Ünal, iftar organizasyonda büyük emek sarf eden gençlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkonsolos Ünal, “Bugün hepimizin şahit olduğu gibi burada büyük bir emek var. Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliğin sağlanmasında ve pekişmesinde önemli bir rolü bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliğinin bahçesindeyiz. Gümülcine Türk Gençler Birliği ve diğer dernekler, birliğin ve beraberliğin pekişmesi için çok önemli çaba sarf ediyor. Her biri kendi alanında üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bugün aramızda bulunan büyükler bu ocakta yetişti. Şimdi de bu gençler omuz omuza bir dayanışma içinde, iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bundan dolayı bu akşam burada emek sarf eden gençleri tebrik ediyorum. Bu güzel iftar sofralarını kurdukları için kendilerini kutluyorum.” diye konuştu.

Başkonsolos Ünal, bayramın birinci günü Gümülcine Başkonsolosluğunda düzenlenecek bayramlaşma törenine tüm soydaşları davet etti.

Edirne Valisi Yunus Sezer de konuşmasına anavatandan selamlar getirdiğini söyleyerek başladı. Sezer, tarihi geçmişiyle bir ekol olan GTGB’de bulunmaktan dolayı kendini çok şanslı hissettiğini belirtti.

Ramazan ayının, dostluk, kardeşlik, paylaşma ve sevgi ayı olduğunu ifade eden Sezer, ardından gelen bayramın da coşku ve birliktelikle geçmesini diledi.

Sezer, "Gönül bağımızı çözülmeyecek şekilde bağladık. Kalıcı gönül köprüleri kurduk. Bizler sizlere misafir olacağız, sizleri Edirne’de misafir edeceğiz." dedi.

İftar organizasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği sanatçıları da ilahiler okudu.

İftar programına katılanlar arasında AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Rodop milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Hacı Mehmet, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Rıdvan Mollaisa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ile Türk azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı