Anasayfa


08-04-2024
Mustafa Şentop Gümülcine’yi ziyaret etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı Mustafa Şentop, Gümülcine’yi ziyaret etti. Şentop, 7 Nisan Pazar akşamı Gümülcine’de soydaşlarla teravih namazı kıldı ve sahur programına katıldı.
8 Nisan 2024 Pazartesi



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı Mustafa Şentop, Gümülcine’yi ziyaret etti. Şentop, 7 Nisan Pazar akşamı Gümülcine’de soydaşlarla teravih namazı kıldı ve sahur programına katıldı.

Mustafa Şentop, 7 Nisan Pazar akşamı Gümülcine Türk Gençler Birliğini (GTGB) ziyaret etti. Burada GTGB Başkanı Sedat Hasan ve dernek yöneticileri ile Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Danışma Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Şentop, GTGB’deki soydaşlarla da sohbet etti.

Şentop ve beraberindekiler, teravih namazını ise Yenimahalle Camii’nde kıldılar. Şentop daha sonra GTGB’de düzenlenen sahur programına katıldı.

Konuşmasında soydaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Şentop, “Bugün sabah saatlerinde bir cenaze için Konya’daydık. Daha sonra uçakla İstanbul’a döndük ve Gümülcine’ye doğru hareket ettik. Biz daha önce gelmeyi ve iftarınıza katılmayı umut ediyorduk ancak iftara yetişemedik. Hakkınızı helal edin. Türkiye’de 85 milyon insanımızın gönlünde sizlerle ilgili farklı bir sevgi olduğunu söylemek isterim. Türkiye’nin dış dünyadaki soydaşlarıyla, kardeşleriyle ve onların sorunlarıyla ilgilenme yönündeki yaklaşımı kökten değişti. Artık yeni bir anlayış ve yeni bir paradigma var. Bu durum bir siyasi partinin politikası olmaktan çıktı. Bu artık Türkiye’nin bir devlet politikası haline geldi.” dedi.

Sahur programında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da selamlama konuşması yaptılar.

TBMM eski başkanı Mustafa Şentop ve beraberindekiler daha sonra Türkiye’ye dönmek üzere Gümülcine’den ayrıldı.

Haberler


İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı

BTAYTD Mucize Tiyatrosundan İstanbul’a kültür gezisi

Türkiye – Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

Amerikan üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri devam ediyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Ketenlik’te etkinlik