Anasayfa


09-04-2024
Son toplu iftar Hasköy’deydi
Batı Trakya’da Ramazan ayı boyunca verilen toplu iftarların sonuncusu Gümülcine’ye bağlı Hasköy’de verildi. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in de köyü olan Hasköy’deki iftara çok sayıda soydaş katıldı. İftar 8 Nisan Pazartesi günü köy meydanında yapıldı.
9 Nisan 2024 Salı



Batı Trakya’da Ramazan ayı boyunca verilen toplu iftarların sonuncusu Gümülcine’ye bağlı Hasköy’de verildi. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in de köyü olan Hasköy’deki iftara çok sayıda soydaş katıldı. İftar 8 Nisan Pazartesi günü köy meydanında yapıldı.

Davetliler köy meydanında, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından karşılanırken, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, köy gençleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Gümülcine Müftülüğü din görevlilerinden İsmail Ahmet’in akşam ezanını okumasıyla oruçlar açıldı. İftar duasını ise Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlisi Ebubekir Şahin yaptı.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, iftar programına katılan tüm katılımcılara, köy halkı adına teşekkür etti. Ramazan ayının bir bereket ayı olduğunu söyleyen müftü soydaşların Ramazan bayramını kutladı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Hasköy’deki iftar programının son iftar organizasyonlarından biri olduğunu belirtti. Batı Trakya’da Meriç ile Karasu arasında düzenlenen iftarların neredeyse tamamına başkonsolosluk olarak katıldıklarını belirten Başkonsolos Ünal, Ramazan ayının Batı Trakya Türk Azınlığı içerisinde birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Başkonsolos Ünal “Buradan bir kez daha Batı Trakyalı gençlere teşekkür ediyorum. Batı Trakya Türk azınlığını sahiplenip, büyükleri örnek alıp, onlardan aldıkları güçle, azınlığın daha da iyi noktaya ulaşması için çalıştıklarına şahit oluyoruz ve bundan sonra da çalışacaklarına inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Ünal, soydaşları bayramın birinci günü başkonsolosluktaki bayramlaşmaya davet etti.

Hasköy’deki iftar programına Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Muavin Konsolos Barış Çulha ve eşi Ege Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Rıdvan Molla İsa, Eyalet Meclis Üyesi Ahmet Osman Pehlivan, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Trakya Tarım Kooperatifi Başkanı Erdi Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğini temsilen Murat Ahmet, yerel yöneticiler, azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı