Anasayfa


09-04-2024
Okul içi şiddete karşı yeni önlemler
Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kiriakos Pierrakakis, Selanik’teki bir okulda katıldıkları etkinlikte okul içi şiddete karşı alınacak yeni önlemleri açıkladı.
9 Nisan 2024 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kiriakos Pierrakakis, Selanik’teki bir okulda katıldıkları etkinlikte okul içi şiddete karşı alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Okul içi şiddetin son dönemde arttığını belirten Başbakan Miçotakis, şiddetin arkasında yatan sebebin farklı olana tahammül edememek olduğunu söyledi. Son dönemde vakaların bildirilmesinde bir artış olduğunu kaydeden Miçotakis, faaliyete geçecek yeni çevrim içi uygulamayla isteyenlerin şikayetlerini bildirme imkanına sahip olacağını açıkladı.

Eğitim ve Din İşleri Bakanı Pierrakakis ise hükümet tarafından alınacak yeni önlemlere değindi. Şiddet olaylarını bildirmek isteyenler için elektronik platformun bugün (9 Nisan Salı) açılacağını söyleyen Pierrakakis, diğer önlemlerin ise önümüzdeki eğitim yılından itibaren geçerli olacağını belirtti.

Pierrakakis’in açıkladığı önlemler şöyle:

• Devamsızlık konusu dijitalleşiyor. E-parents uygulaması ile veliler öğrencinin ilerleyişini, devamsızlıklarını vb. anında dijital ortamdan takip edebilecek.

• Tıbbi nedenler gibi önemli istisnalar dışında yıl sonunda devamsızlıkların silinmesi yasaklanacak.

• Mazeretli ve mazeretsiz devamsızlıklar arasındaki ayrım yeniden uygulanacak. 114 devamsızlık sınırı korunacak. Mazeretsiz devamsızlıklara yeniden sınır getirilecek. 50’nin üzerindeki devamsızlıklar için mazeret bildirilmesi gerekecek.

• Beş günlük uzaklaştırma cezası verilebilecek. Öğretmenler Derneğine daha kolay sınıf değiştirme imkanı sağlanacak ve öğrencinin okul ortamını değiştirmeye yönelik evrak işleri de azaltılacak.

• Bir öğrencinin okul mülküne zarar vermesi veya kasıtlı vandalizme neden olması halinde, bunun maliyeti öğrencinin ailesi tarafından karşılanacak.

Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin olarak ise Pierrakakis, telefon kullanımının ciddi şiddet olaylarıyla bağlantılı olduğunu kaydetti. Bu sebeple;

• Okuldaki şiddet olayını kaydedip paylaşanlara beş günlük uzaklaştırma verilmesi mümkün olacak.

• Öğrencilerin özel anlarına ilişkin kişisel veriler internete sızdırılırsa öğrencinin okul ortamı da anında değiştirilecek.

Haberler


İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı

BTAYTD Mucize Tiyatrosundan İstanbul’a kültür gezisi

Türkiye – Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

Amerikan üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri devam ediyor