Anasayfa


14-04-2024
İTB genel kurulu gerçekleşti
İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kurulu bugün (14 Nisan Pazar) birlik lokalinde yapıldı. Genel kurulda İTB yönetim ve denetim kurulu seçimleri de gerçekleşti.
14 Nisan 2024 Pazar



İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kurulu bugün (14 Nisan Pazar) birlik lokalinde yapıldı. Genel kurulda İTB yönetim ve denetim kurulu seçimleri de gerçekleşti.

İTB genel kurulu, divan başkanlığının belirlenmesiyle başladı. Genel kurulda divan başkanlığına Hasan Boşnak, yazmanlığa da Merve Kara ve Binnur Osmanoğlu seçildi.

İskeçe Türk Birliğinin vefat eden yöneticileri ve Batı Trakya Türk Azınlığının liderleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından selamlama konuşmalarına geçildi. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Yeni Sol Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa konuşma yaptılar.

Genel kurul İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun faaliyet raporunu okumasıyla devam etti. Batı Trakya Türklerinin güncel sorunlarına da değinen Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliğinin sürdürdüğü hak arama mücadelesi hakkında bilgi verdi. 14 Nisan tarihinin İTB’nin doğum günü olduğunu hatırlatan Ahmetoğlu, İTB’nin 97. yaşını kutladı. Ahmetoğlu, 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesaplarından yayınladığı kutlama mesajına da teşekkür etti

Genel kurulda eleştiriler ve öneriler bölümünde ise İTB avukatlarından Ahmet Kara, Fikri İhtiyar ve Murat Sebahattinoğlu söz aldı.

Denetim Kurulu adına Murat Sebahattinoğlu’nun denetim raporunu okumasının ardından eski yönetimin aklandı. Ardından yeni yönetim ve denetim kurulu adayları belirlenerek oy verme işlemine geçildi. Seçimlerde 411 üye oy kullandı.

YÖNETİM KURULU ADAYLARI VE ALDIKLARI OYLAR
1- Ozan Ahmetoğlu: 351 oy
2- İsmet Tüccar: 283 oy
3- Aydın Cambaz: 238 oy
4- İpek Salihoğlu: 199 oy
5- Barış Osmanoğlu: 194 oy
6- Zeynur Bargan: 176 oy
7- Seher Ahmet: 172 oy

DENETİM KURULU ADAYLARI VE ALDIKLARI OYLAR
1- Murat Sebahattinoğlu: 236 oy
2- Levent İmam: 230 oy
3- Hüsniye Arabacıoğlu: 219 oy

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı