Anasayfa

22-06-2016
Selanik’teki cami sanat sergisi gerekçesiyle bayram namazı için tahsis edilmedi
"Sanat sergisi nedeniyle camiyi bayram namazı için tahsis edemiyoruz"
22 Haziran 2016 Çarşamba

Ekonomik nedenlerle Batı Trakya'dan Selanik'e göç eden Türk azınlık üyeleri tarafından kurulan Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazını kılmak üzere kendilerine cami tahsis edilmesi için Selanik Belediyesi'ne resmi başvuruda bulundu.

Selanik Belediyesi, derneğin bayram namazı için başvurusuna ret yanıtı verdi.

Selanik'te yaşayan Müslümanlar Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'e Yeni Cami'nin kendilerine tahsis edilmesi için yaptıkları başvuruya birkaç gün içinde ret yanıtı aldılar.

Selanik Belediyesi derneğin bayram namazı talebine yanıt verdi. Selanik Belediyesi, camide sergi olduğu gerekçesiyle caminin bayram namazı için tahsis edilemeyeceğini bildirdi. Kültür, eğitim ve spordan sorumlu belediye başkan yardımcısı tarafından Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu'na verilen yazılı yanıtta, bayramın kutlanacağı tarihlerde camide sanat sergisinin gerçekeştirilmesi nedeniyle Yeni Camii'nin bayram namazı için tahsis edilemeyeceği ifade edildi.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticilerinin geçen yıl yaptıkları başvuruya da olumsuz yanıt verilmişti. Ramazan Bayramı nedeniyle Selanik'te yaşayan Batı Trakyalı Türklerin yanı sıra Türkiye'deki bayram tatili nedeniyle Selanik'e gelmesi beklenen Türkiyeli turistlerin bayram namazını kılmaları için herhangi bir caminin tahsis edilmemesi üzüntüyle karşılandı.



Haberler


Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Su kaynakları tehlikede: Profesör Hacibiros’tan kritik uyarı

K.E.D.E.’den Kozlukebir Belediyesine itfaiye aracı bağışı

Sinikova – Sünnetçiköy yolu için imza kampanyası

Sağlık sektörü ayakta: Doktorlar 48 saat iş bırakıyor

Yunanistan ve ExxonMobil, 40 yıl sonra hidrokarbon aramasına başlıyor

Miçotakis, ABD’li bakanlarla enerji iş birliğini görüştü

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetinden Ankara ziyareti

Ülke genelinde eğitim boykotları: İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri de eylemde

Gümülcine karanlığa gömüldü

Atina’da taksiciler grevi erken bitiriyor

Çipras’tan yeni kitap: “İthaka – Artık benim sesim duyulmalı”