Anasayfa

22-06-2016
Selanik’teki cami sanat sergisi gerekçesiyle bayram namazı için tahsis edilmedi
"Sanat sergisi nedeniyle camiyi bayram namazı için tahsis edemiyoruz"
22 Haziran 2016 Çarşamba

Ekonomik nedenlerle Batı Trakya'dan Selanik'e göç eden Türk azınlık üyeleri tarafından kurulan Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazını kılmak üzere kendilerine cami tahsis edilmesi için Selanik Belediyesi'ne resmi başvuruda bulundu.

Selanik Belediyesi, derneğin bayram namazı için başvurusuna ret yanıtı verdi.

Selanik'te yaşayan Müslümanlar Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'e Yeni Cami'nin kendilerine tahsis edilmesi için yaptıkları başvuruya birkaç gün içinde ret yanıtı aldılar.

Selanik Belediyesi derneğin bayram namazı talebine yanıt verdi. Selanik Belediyesi, camide sergi olduğu gerekçesiyle caminin bayram namazı için tahsis edilemeyeceğini bildirdi. Kültür, eğitim ve spordan sorumlu belediye başkan yardımcısı tarafından Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu'na verilen yazılı yanıtta, bayramın kutlanacağı tarihlerde camide sanat sergisinin gerçekeştirilmesi nedeniyle Yeni Camii'nin bayram namazı için tahsis edilemeyeceği ifade edildi.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticilerinin geçen yıl yaptıkları başvuruya da olumsuz yanıt verilmişti. Ramazan Bayramı nedeniyle Selanik'te yaşayan Batı Trakyalı Türklerin yanı sıra Türkiye'deki bayram tatili nedeniyle Selanik'e gelmesi beklenen Türkiyeli turistlerin bayram namazını kılmaları için herhangi bir caminin tahsis edilmemesi üzüntüyle karşılandı.



Haberler


Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu