Anasayfa

16-04-2024
Türk ve Yunan heyetleri Atina'da bir araya gelecek
Türkiye ve Yunanistan heyetlerinin Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) çerçevesinde 22 Nisan Pazartesi günü Atina'da bir araya gelmesi bekleniyor.
16 Nisan 2024 Salı

Türkiye ve Yunanistan heyetlerinin Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) çerçevesinde 22 Nisan Pazartesi günü Atina'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Yunan basınında Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Yunan heyetine Büyükelçi Theoharis Lalakos, Türk heyetine de Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar başkanlık edecek.

Güven Artırıcı Önlemlere ilişkin bir önceki toplantı 13 Kasım'da Ankara'da gerçekleşmişti.

Ankara toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, 22 Nisan görüşmesinden önce askeri birlik komutanlarının karşılıklı iki ziyareti gerçekleşecek.

16 ve 17 Nisan tarihlerinde, Kavili Meriç'te konuşlu 3. Mekanize Piyade Tugayı'nın Yunan komutanı, Edirne'de konuşlu Türk ordusuna ait 54. Mekanize Piyade Tugayı'nı ziyaret edecek.

18 ve 19 Nisan tarihlerinde ise Keşan'da konuşlu 4. Mekanize Piyade Tugayı'nın Türk komutanı Ferecik'te (Feres) konuşlu Yunan ordusuna ait 31. Mekanize Piyade Tugayı'nı ziyaret edecek.

Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret