Anasayfa


17-04-2024
Azınlık milletvekilleri İTB genel kuruluna katıldıkları için hedef gösterildi
İskeçe azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, 14 Nisan Pazar günü yapılan İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kuruluna katıldıkları için Yunan basınında hedef gösterildi.
17 Nisan 2024 Çarşamba

İskeçe azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, 14 Nisan Pazar günü yapılan İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kuruluna katıldıkları için Yunan basınında hedef gösterildi.

Milletvekilleri Zeybek ve Baran, iktidara yakınlığıyla bilinen ulusal Eleftheros Tipos gazetesi başta olmak üzere çeşitli gazete ve sitelerde yayımlanan haberlerde, İTB’nin genel kuruluna katıldıkları için sert bir dille eleştirildi.

Elefteros Tipos gazetesinde “Tahrik: İki milletvekili İskeçe Türk Birliğinde” başlığıyla yayımlanan haberde, “Yunan parlamentosunun iki milletvekili ülke ve mahkemeler tarafından yasa dışı ilan edilen ve tanınmayan derneğin genel kuruluna katıldı.” ifadesine yer verildi. Haberde, Yeni Solun konuyla ilgili açıklama yapması gerektiği de ileri sürüldü. Burhan Baran’ın ise geçtiğimiz günlerde PASOK meclis grubundan ihraç edildiği kaydedildi.

Elefteros Tipos’un haberinde, İskeçe Türk Birliğinin son 37 yıldır yasaklı olduğu belirtilerek, iki milletvekilinin söz konusu derneğin çalışmalarına katılmasının çelişki teşkil ettiği öne sürüldü. Haberde, Türkiye Dışişleri Bakanlığının İTB’nin 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladığı da hatırlatıldı.



Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı