Anasayfa


17-04-2024
Varufakis: ‘Almanya, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor’
MeRA 25 partisi Başkanı ve Eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Almanya, Yahudi yaşamının korunmasını değil, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor." dedi.
17 Nisan 2024 Çarşamba

MeRA 25 partisi Başkanı ve Eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Almanya, Yahudi yaşamının korunmasını değil, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor." dedi.

Filistin’i destekleyen söylemleri nedeniyle Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından ülkedeki siyasi faaliyetlere katılım yasağı getirilen ve Filistin Kongresi’ne çevrim içi katılması engellenen Varufakis, konuyla ilgili Jacobin dergisinin sorularını yanıtladı.

Kendisine getirilen yasakla ilgili yasal işlem başlatacağını belirten Varufakis, "Avukatlarım öncelikle yasağın yazılı olarak onaylanmasını ve nedenlerini anlatan açıklama talep etti. Federal İstihbarat Teşkilatına yakın bir gazete olan Handelsblatt, kaynaklarına göre böyle bir yasağın var olduğunu bildiriyorsa, bunun çok ciddiye alınması gerekir." ifadesini kullandı.

Almanya’da kendisine yönelik yasağa karşı çıkamayacağını söyleyenler bulunduğunu ve bu insanların fonlarını kaybetmek ya da şeytanlaştırılmaktan korktuklarını ifade eden Varufakis "Ama dürüst olalım, bütün mesele aslında bir korku iklimi yaratmak. Siyasi çekirdek budur, Almanya Yahudi yaşamının korunmasını değil, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor." diye konuştu.

Berlin’deki Filistin Kongresi’ne katılması engellenen Varufakis, kongrenin düzenlenme amacının bölgede derhal ateşkes sağlanmasına katkı sunmak ve Ürdün ile Akdeniz arasında tüm insanlara eşit siyasi hakları garanti eden bir barış sürecinin başlatılması olduğunu söyledi.

Varufakis şunları kaydetti: "Ben ne Yahudi’yim ne de Filistinli. Ürdün ile Akdeniz arasında nasıl bir çözüm üzerinde çalışmamız gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Bildiğim şey, bir dünya vatandaşı olarak eşit siyasi haklar ve evrensel insan hakları talep ettiğimdir. Eğer Almanlar bunu antisemitizm olarak ve Alman devlet mantığına aykırı bir şey olarak gösteriyorsa, o zaman tek söyleyeceğim, aynaya çok uzun uzun bakmaları gerektiğidir. Almanya’ya girişi yasaklanan tek Yunan siyasetçi benim. Yunan neonazilerin ziyarete gelmesiyle ilgili bir sorunları olmadı."



Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı