Anasayfa


18-04-2024
10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor
Avrupa Birliği’nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu kurumu Eurobarometrenin verilerine göre, yaklaşık her 10 Yunanlıdan yedisi (yüzde 74) son beş yılda yaşam standartlarının kötüleştiğini belirtiyor. Söz konusu oranın AB içerisindeki en yüksek oran olduğuna dikkat çekiliyor.
18 Nisan 2024 Perşembe

Avrupa Birliği’nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu kurumu Eurobarometrenin verilerine göre, yaklaşık her 10 Yunanlıdan yedisi (yüzde 74) son beş yılda yaşam standartlarının kötüleştiğini belirtiyor. Söz konusu oranın AB içerisindeki en yüksek oran olduğuna dikkat çekiliyor.

Yunanlılar önümüzdeki beş yıl için de yaşam standartlarının gelişimi konusunda kötümser bir tablo çiziyor. Yunanlıların yüzde 48’i (AB’de aynı oran yüzde 32) yaşam standartlarının düşeceğine, yüzde 35’i değişmeyeceğine (AB’de aynı oran yüzde 49), yüzde 13’ü de yaşam standartlarının iyileşeceğine inanıyor (AB’de aynı oran yüzde 15).

Eurobarometrenin 6 ila 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi yaptığı son anket çalışmasına göre, 10 Yunanlıdan sekizi AB’nin günlük yaşamları üzerinde etkisi olduğuna ve 10 Yunanlıdan yedisi de ülkenin AB’ye katılmasının fayda sağladığına inanıyor.

Aynı ankete göre Yunanlıların yüzde 53’ü ve Avrupalıların yüzde 61’i AB’nin geleceği konusunda "iyimser", Yunanlıların yüzde 43’ü, Avrupalıların yüzde 35’i ise "kötümser" olduğunu belirtiyor. AB’nin geleceği konusunda en kötümser halkın ise yüzde 52’lik oranla Fransızların olması dikkat çekiyor.

"AB hakkında nasıl bir imaja sahipsiniz?" sorusuna Yunanlıların yüzde 39’u, Avrupalıların ise yüzde 47’si "olumlu" yanıtını verirken, Yunanlıların yüzde 20’si, Avrupalıların yüzde 17’si "olumsuz" yanıtını veriyor.

Eurobarometrenin araştırmasına göre, Yunanistan vatandaşları Avrupa Parlamentosu seçimlerinin odak noktasının yüzde 56 ile halk sağlığı, yüzde 55 ile ekonomiye destek ve yüzde 55 ile yoksullukla mücadele olması gerektiğine inanıyor.

Yaşam standardının son beş yılda düştüğünü söyleyenlerde Yunanlıları yüzde 69’la Fransızlar takip ediyor. AB genelinde ise vatandaşların ortalama yüzde 45’i yaşam standartlarının kötüleştiğini, yüzde 49’u ise değişmediğini söylüyor.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu