Anasayfa


20-04-2024
Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser
İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Hakan Aysev, Gümülcine’de sanatseverlerle buluştu. TOÇEK Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Hakan Aysev konseri, 19 Nisan Cuma günü Gümülcine’de eski REX sinema salonunda gerçekleştirildi.
20 Nisan 2024 Cumartesi



İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Hakan Aysev, Gümülcine’de sanatseverlerle buluştu. TOÇEK Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Hakan Aysev konseri, 19 Nisan Cuma günü Gümülcine’de eski REX sinema salonunda gerçekleştirildi.

Aysev, Batı Trakyalılara coşkulu anlar yaşattı. Konser, Pulp Fiction film müziğine Zeki Müren’in Türkçe söz yazdığı, “Yaralı Gönül” adlı eserle başladı, ardından Yeşilçam filmlerinden Belkıs Özener’in bir şarkısı ile devam etti. Daha sonra Manastırın Ortasında, Köprüler Yaptırdım Gelip Geçmeye gibi eserleri muhteşem sesiyle yorumlayan Aysev salonu dolduranları coşturdu.

Hakan Aysev konseri, TOÇEK Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şükran Raif’in açılış konuşmasıyla başladı. Şükran Raif yaptığı konuşmada, konsere katılan tüm davetlilere teşekkür ederek şunları dile getirdi: “Bu akşam sizlerle olmaktan ayrıca çok mutluyum. Çünkü Batı Trakya’da anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünü böyle değerli bir sanatçıyla kutluyor olmaktan TOÇEK Tiyatro Topluluğu olarak son derece mutluyuz.”

Hakan Aysev konsere başlarken Gümülcine’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aysev, “Ben yıllarca yurt dışında yaşadım, dünyanın dört bir tarafında şarkı söyledim ama bu kadar heyecanla ve güzel enerji dolu gözlerle, aynı köklerden olduğum insanlarla yurt dışında az bulundum. Biraz hızlı başladık, ‘Ya biz Latin konserine mi geldik?’ demeyin, çünkü bu konserde her şey var. Yüreğinizi ısıtacak, sizi eğlendirecek, biraz olsun şu dünyanın dertlerinden koparacak. Opera sanatçısıyım ama burada da tamamıyla opera söyleyecek halimiz yok. Opera da var işin içinde ama hep eğleneceğiz.” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren konsere çok sayıda sanatsever, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal ile konsolosluk çalışanları, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Abdullah Hasan, eski milletvekili Galip Galip ve Mustafa Mustafa ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret