Anasayfa

21-04-2024
Atina ve Selanik'te 23 Nisan coşkusu
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.
21 Nisan 2024 Pazar



Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Kırmızı beyaz kıyafetleriyle gelincik tarlasını andıran çocuklar bir yandan dans edip, oyunlar oynayıp eğlenirken, bir yandan da kendileri gibi Atina'da yaşayan diğer Türk çocuklarla tanışma fırsatı yakaladı.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunda yapılan kutlamada da coşkulu anlar yaşandı. Konsolosluğun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz ve kutlama etkinliğimizde vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla biraraya geldik. Sevgili çocuklarımız şiirler okudular, şarkılar söylediler ve ardından oyunlarla bayramlarını doyasıya yaşadılar." ifadeleri kullanıldı.

FOTO: AA

Haberler


Özgür Ferhat’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebi mecliste reddedildi

Perşembe akşamı yağış, 1 Mayıs’ta soğuk hava etkili olacak

Başkonsolos Ünal, Taşağıl köyünü ziyaret etti

Rodop ve Dedeağaç’ta dolandırıcılık şebekesine darbe

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinden büyük başarı

Avrupa Hür İttifakından AB’ye çağrı: “Fonların merkezileştirilmesine son verin”

İstanbul BATÖB’den mezunlara veda etkinliği

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü’nde nisan ayı buluşması

Arnavutluk, ABD ve Yunanistan’dan enerji anlaşmaları

İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede