Anasayfa

21-04-2024
Atina ve Selanik'te 23 Nisan coşkusu
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.
21 Nisan 2024 Pazar



Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Kırmızı beyaz kıyafetleriyle gelincik tarlasını andıran çocuklar bir yandan dans edip, oyunlar oynayıp eğlenirken, bir yandan da kendileri gibi Atina'da yaşayan diğer Türk çocuklarla tanışma fırsatı yakaladı.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunda yapılan kutlamada da coşkulu anlar yaşandı. Konsolosluğun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz ve kutlama etkinliğimizde vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla biraraya geldik. Sevgili çocuklarımız şiirler okudular, şarkılar söylediler ve ardından oyunlarla bayramlarını doyasıya yaşadılar." ifadeleri kullanıldı.

FOTO: AA

Haberler


ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı

Özgür Ferhat’tan koyun ve keçi çiçeği hastalığına karşı aşılama çağrısı

FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu Üsküp’te toplanıyor

Isınma yardımı yüzde 30 artırılacak

Zeybek’ten yakacak odun dağıtımındaki eşitsizliğe tepki