Anasayfa

21-04-2024
Atina ve Selanik'te 23 Nisan coşkusu
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.
21 Nisan 2024 Pazar



Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde, büyükelçilikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına Atina'da yaşayan Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Kırmızı beyaz kıyafetleriyle gelincik tarlasını andıran çocuklar bir yandan dans edip, oyunlar oynayıp eğlenirken, bir yandan da kendileri gibi Atina'da yaşayan diğer Türk çocuklarla tanışma fırsatı yakaladı.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunda yapılan kutlamada da coşkulu anlar yaşandı. Konsolosluğun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz ve kutlama etkinliğimizde vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla biraraya geldik. Sevgili çocuklarımız şiirler okudular, şarkılar söylediler ve ardından oyunlarla bayramlarını doyasıya yaşadılar." ifadeleri kullanıldı.

FOTO: AA

Haberler


IEA Başkanı Birol’dan uyarı: Avrupa’nın jet yakıtı 6 hafta yeter

AB Komisyonu: Yunan polisinin geri itmelerde maskeli göçmenleri kullandığı iddiaları soruşturulmalı

Zeybek: İtfaiyede personel yetersizliği ciddi risk oluşturuyor

Batı Trakya Türk kurumlarından Türkiye’deki okul saldırılarına taziye

BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”

Zeybek’ten İskeçe için kalkınma planı eleştirisi

Hürriyet, Batı Trakya’daki müftülük krizini sayfalarına taşıdı

Rüzgar enerjisi paylarının artırılması meclis gündeminde

ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak