Anasayfa

23-04-2024
Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı
Yunanistan ile Türkiye arasındaki Kipi Sınır Kapısının iyileştirilmesi projesinin uygulanması için ilk adım İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya - Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan sözleşmeyle atıldı.
23 Nisan 2024 Salı

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Kipi Sınır Kapısının iyileştirilmesi projesinin uygulanması için ilk adım İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya - Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan sözleşmeyle atıldı.

İçişleri Bakanlığı, proje için 6 milyon euroluk finansmanı üstlenirken, TAİPED ihale sürecinin olgunlaştırılması ve gerekli sözleşmelerin uygulanmasının izlenmesinden sorumlu olacak. Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi ise proje yürütücüsü olarak atandı.

Söz konusu projenin mevcut ihtiyaçları tam olarak karşılamamakla birlikte, hem çalışanlar hem de sürücüler için sınır kapısındaki koşulları iyileştirmeye ve bekleme süresini azaltmaya yardımcı olması bekleniyor.

Sözleşme metninde, yeni bir sınır kapısının inşası için gerekli çalışmaların hızlandırılması ibaresi de yer alıyor.

İmzalanan projede şunlar öngörülüyor:

-Mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji açısından iyileştirilmesi;
- Yol ağının iyileştirilmesi;
- Pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü açısından sağlanan hizmetlerin önemli ölçüde iyileştirilmesi için gerekli koşulların sağlanması.

Yılda yaklaşık bir milyon aracın geçiş yaptığı Kipi, trafik hacmi bakımından ülkenin üçüncü büyük sınır kapısını oluşturuyor.

Haberler


Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı